Nordre Aker Budstikke

Jentene fra Pakistan fikk en helt spesiell fotballtrening

Jentene fra Pakistan får en liten peptalk av Tresor Egholm i Lyn Fotball. Foto: LYN FOTBALL

– Lærerikt å høre om hvordan det er for jenter å spille fotball i en sterk mannsdominert kultur i Pakistan, og hvor det ikke er tradisjon for at kvinner skal spille fotball, sier fotballtrener Tresor Egholm.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2017 kl 10:17

KRINGSJÅ: Team Diya Pakistan fikk nok en lærerik treningsøkt på Kringsjå, etter at de var slått ut av Norway Cup.

Lyn-trenerne Tresor Egholm og Alan Tano stilte opp da forespørselen kom via Morgan Kornmo, som spilte i Lyn fra han var 13 til 17 år før han prøvde lykken på Akademiet til Malaga, i Spania.

Første pakistanske jentelag

Klubben forteller videre at Morgans mor, Tina Shagufta Munir Kornmo, var kontaktperson for det første pakistanske jentelaget som noen gang har deltatt på Norway Cup.

– Det er lærerikt å høre om hvordan forholdene er for jenter som ønsker å spille fotball i Pakistan. De har det ikke enkelt i en kultur som er sterkt mannsdominert, og der det ikke er tradisjon for at kvinner skal spille fotball, sier Tresor Egholm.

Fra Pakistan til Norway Cup, og innom Kringsjå for en aldri så liten proff treningsøkt. Foto: LYN FOTBALL

Jordbaner

Det ble en helt spesiell fotballtrening for jentene fra Pakistan. For klubben forteller at jenter 13-laget har aldri hatt en treningsøkt med høyt skolerte trenere, og trener til daglig på jordbaner hjemme i Pakistan.

På Kringsjå møtte de topp forhold og to av de beste trenerne ifølge klubben, i ungdomsfotballen.

– Da forespørselen kom med litt bakgrunnsinformasjon er det klart at vi måtte stille opp. Lyn ønsker å være en åpen og inkluderende klubb, og dette er helt i tråd med klubbens verdier.

LES OGSÅ: Look to Lyn! Gode utviklingsmiljøer handler ikke bare om penger.


– Dette var givende også for oss som trenere. De manglet jo skoleringen vi ser hos jevnaldrende spillere i Lyn, men iveren og spillegleden var den samme. Og et par av jentene hadde fine ferdigheter og tok læring veldig fort, og det er jo alltid litt spennende, sier Egholm videre.

Fra jordbaner til kunstgress og utdannede trenere på Kringsjå. Foto: LYN FOTBALL

Ikke ett eneste mål

Team Diva Pakistan scoret ikke et eneste mål i Norway Cup i åpent spill, men etter tap i alle puljespillskamper (0-23 i målforskjell), ble det straffesparkkonkurranse i første sluttspillskamp der de vant på straffespark.

I neste kamp var det dessverre slutt for Team Diya Pakistan etter 0-5 mot Årvoll IL.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...