Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Jenter, løp mer ute i mørket

Thea Foss Bækkevold og Anita Fløan delto i Girls Night Out i Trondheim forrige uke. Foto: Runner’s World Norge

Mange synes det er skummelt å løpe ute i den mørke årstiden, både i bygatene og i skogen. Det vil arrangørene av Girls Night Out gjøre noe med. Torsdag samles over 200 jenter med hodelykt til løpetur fra Sognsvann til Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2016 kl 10:59

ULLEVÅL/SOGNSVANN: Og du kan bli med i løpet «Girls Night Out», som er både for nybegynnere og erfarne løpere. Så langt er 220 påmeldt.

Arrangementet har til hensikt å fremme trygghet og den gode løpsfølelsen selv når det er mørkt ute. Sist onsdag samlet Girls Night Out 130 løpeglade damer i mørket i Trondheim.

– Løp mer i skogen, selv i mørket

Torsdag 27. oktober er det Oslos tur. Deltakelsen er gratis, og det vil bli et spektakulært skue når så mange kommer løpende med hodelykt samtidig, lover arrangøren.

Åshild Therese Moen, Kristina Olsen, Ida Schive (bak) og Helga Therese Grüner Ofstad fra Trondheim sist uke. Foto: Runner’s World Norge

– Vi ønsker å oppfordre kvinner til å løpe ute i skogen, selv når det er mørkt. Men vi vet at mange opplever det som utrygt. Derfor lanserer vi Girls Night Out hvor man kan få den gode opplevelsen og løpe sammen med andre under trygge omstendigheter, sier Sara Skarabot Pedersen fra Runner's World Norge, som sammen med Silva og Löplabbet står bak løpet.

LES OGSÅ: Derfor fnyser psykologen av pulsklokke

Åpnes av norgesmester i orientering

Til Girls Night Out kommer Anne Margrethe Hausken Nordberg for å holde et kort foredrag i forkant av løpeturen.

Hausken Nordberg, som er orienteringsøper i Nydalens Skiklub, har en lang merittliste og massevis av medaljer fra VM, EM og verdenscupen i orientering. Senest i helgen tok Anne Margrethe NM-gull i Fredrikstad.

Nydalens SKs Anne Margrethe Hausken Nordberg vet hvordan det er å løpe i mørket. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

KOMMENTAR: Jeg skal løpe, men ikke spør meg om tida!

Seks kilometer

Hun er vant til å ferdes i terrenget på kveldstid, og oppfordrer jenter som kvier seg for å løpe i mørket til å tenke rasjonelt.

– Kanskje er man redd for å møte farlige mennesker eller dyr? Farlige mennesker er det flere av på byen enn i skogen på kveldstid. Farlige dyr har vi ikke så mange av i Norge, og selv jeg som løper orientering på heltid møter svært sjelden på noen av disse, sier hun.

Foredraget starter på Ullevaal Stadion (Löplabbet), klokken 18. Deretter tar alle deltakerne t-banen fra Ullevål til Sognsvann, hvor de løper en seks kilometer lang løype i skogen på sti og grusvei ned igjen til Ullevaal stadion. Arrangementer varer til klokken 20, og påmelding er på Runner's Worlds nettsider.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...