Nordre Aker Budstikke

Kjelsås før Lyn-kampen: – Man skal være på vakt mot skadde dyr

Kjelsås og Lyn møtes til sin første offisielle kamp siden august 2000 på søndag. Her er Kjelsås-kaptein Espen Frøystveit fra kampen mot Skeid i mai, og en ikke-identifisert Lyn-spiller i møtet med Ullern sist søndag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (KJELSÅS)/LARS OPSTAD kladd.no (LYN)

– Kjelsås-trener Eivind Kampen er nok mindre nervøs enn oss, sier den nye Lyn-treneren Tresor Egholm. Men det er Lyn som har historien på sin side før søndagens lokaloppgjør.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2015 kl 16:30

GREFSEN STADION: Lyns nye trenerteam, Tresor Egholm og Mikal «Mikkis» Aaserud, har ikke hatt mange øktene med sitt nye lag. Likevel klarte de 2-2 og sesongens andre poeng, mot Ullern i den første kampen de ledet laget på Bislett sist søndag.

LES OGSÅ: Niendeklassing A-lagsdebuterte for «nye» Lyn

– Jeg vet mange sier det var en god start, men vi skulle hatt tre poeng. Gruppa og de rundt oss skal vite at det er ikke der vi legger lista. Vi skal dit at ett poeng mot Ullern er noe spillergruppa er misfornøyde med, sier Egholm til Nordre Aker Budstikke.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Samtidig ligger vi på bunnen av tabellen, og er klar over at det er der vi er. Så selvfølgelig er ett poeng bedre enn ingenting. Men vi tar altså ikke av etter ett poeng, sier treneren.

Vi må heve bunnivået

Lyn historisk sett best

Søndag 28. juni er Kjelsås vertskap når Lyn tar den korte turen østover fra Kringsjå, i årets tredje lokaloppgjør i Nordre Aker i 2. divisjon.

1. mai møtte Lyn Skeid på Nordre Åsen, mens Kjelsås tok imot Skeid på Grefsen stadion 25. mai.

Sist gang de to «nabolagene» møttes i en offisiell kamp er faktisk så langt tilbake som 20. august 2000. Da spilte både Lyn og Kjelsås i 1. divisjon, og kampen endte 2-2. Det første oppgjøret mellom de to samme sesong fikk sluttresultatet 2-0 i Lyns favør, finner vi hos Lynhistorie.com.

Lyn og Kjelsås spilte i samme divisjon i tre sesonger på rad fra 1998 til 2000. Og resultatmessig vitner det om to jevne lag. Etter seks møter i 1. divisjon sto begge igjen med syv poeng:

  • 16.05.1998 Kjelsås - Lyn (3-1)
  • 23.08.1998 Lyn - Kjelsås (2-2)
  • 09.05.1999 Lyn - Kjelsås (0-0)
  • 08.08.1999 Kjelsås - Lyn (1-1)
  • 20.05.2000 Lyn - Kjelsås (2-0)
  • 20.08.2000 Kjelsås - Lyn (2-2)

I serie- og NM-kamper mellom 1981 og 2000 har Lyn tatt seieren i fem av tolv kamper (i 81, to ganger i 86, 91 og 00). Kjelsås har vunnet tre (to i 85 og 98), og fire ganger har de to spilt uavgjort, ifølge Lynhistorie.coms statistikk.

LES OGSÅ: Sykkelen gratis på T-banen hele dagen

Også på bortebane har Lyn vært best mot Kjelsås. På sju kamper siden 1981 har de blå vunnet to ganger på eget gress over naboene fra vest. Lyn har ydmyket Kjelsås tre ganger på motstanderens hjemmebane.

Scoringsmessig er lagene også jevne. Lyn har satt ballen i nettet 19 ganger mot Kjelsås, Kjelsås har scoret 18 mot Lyn.

De har fått ny energi inn en ung spillergruppe. Man skal alltid være litt på vakt mot skadde dyr

– Ingen bølgedal

Men som innehaver av sisteplass på tabellen, kan ikke Lyn hvile seg på historiske resultater. Egholm er klar over at søndagens møte med et formsterkt Kjelsås vil bli en tøff kamp.

Kjelsås ligger på tredjeplass på tabellen, og etter fire strake seiere har de to siste kampene endt uavgjort; mot tabelltoer Grorud, og fjerdeplassen Stabæk 2.

– Vi jager prestasjoner, og er ikke i en bølgedal, forsikrer Kjelsås-trener Eivind Kampen.

– Det har veldig mye å si at vi har møtt gode lag. Samtidig er vi ikke fornøyde med prestasjonene våre mot Stabæk 2 i siste kamp, sier han.


Derfor har Kjelsås litt å revansjere i kampen mot Lyn. Treneren sier de ikke tar lett på møtet med bunnlaget. Med nytt trenerteam tror han Kjelsås møter et lag med ny giv på søndag.

– De har fått ny energi inn en ung spillergruppe. Man skal alltid være litt på vakt mot skadde dyr, lærte bestefaren min meg. Der er Lyn nå. De er desperate etter resultater, sier Kampen.

– Kjelsås vinner 9 av 10 ganger

Lyn har alt å vinne i kampen mot Kjelsås, og Egholm er overbevist om at laget vil beholde plassen i 2. divisjon. Han håper selvtilliten hos trenerne smitter over på spillerne.

– Vi kan ikke gå til en kamp og tenke at vi skal begrense tapet. Vi spiller for å vinne. Men det er klart, i den formen Kjelsås er i nå vinner de ni av ti oppgjør mot oss. Men det er ingen grunn til at ikke dette skal være den tiende, sier Lyn-treneren.

– Er man nervøs før møtet med et sterkt lag som Kjelsås?

– Jeg tror Kjelsås-trener Eivind Kampen er mindre nervøs enn oss. Men det blir feil å si at vi er nervøse. Vi er spente. Vi har et press på oss, som Kjelsås ikke kjenner på samme måte.

LES OGSÅ: Lyn-spalten: «Den lange veien mot et stabilt og vinnende Lynlag har startet»

– Lyn er for dårlig trent

Trenerduen Egholm og Aaserud har fått bekreftet at Lyn-laget er for dårlig trent, og at spillerne så langt ikke har tatt seg nok ut i kamp. Det er et ansvar de legger på spillerne og ikke det forrige trenerteamet. På det beste matchet Lyn Ullern i kampen sist søndag, på det dårligste falt laget helt igjennom.

– Vi må heve bunnivået, sier Egholm.

Han understreker at det ikke er gjort på noen få økter. Samtidig vil laget etter hvert som de får trent seg opp, prestere bedre, mener han. Det skal jobbes hard frem mot sommeren, men de tydeligste forbedringene vil trolig ikke synes før etter ferien.

– Det tar tid å endre spillestil og tankesett. Den største forskjellen spillerne vil merke er nok at vi setter et større krav til løpskapasitet.

At Kjelsås som klubb møter Lyn som favoritter er på ingen måte en selvfølge

Skyhøye favoritter

Kjelsås-trener Eivind Kampen sier laget hans har sett fram til møtet med Lyn, den historiske «giganten i avdelingen», siden serieoppsettet i 2. divisjon ble klart.

– Men at Kjelsås som klubb møter Lyn som favoritter er på ingen måte en selvfølge. Det er en klapp på skulderen til oss. Kjelsås går inn i kampen som skyhøye favoritter. Det må vi tåle, sier Kjelsås-treneren.

Kampen spilles på Grefsen stadion søndag 28. juni klokken 18.00.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...