Nordre Aker Budstikke

Kjelsås på tredjeplass, mens Lyn og Skeid er under streken

NABOOPPGJØR: Naboer på topp og bunn. Kjelsås på tredje, mens Skeid i runde sju falt under streken. Her fra lokaloppgjøret på Grefsen i sjette serierunde. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Etter sju runder i «Trikkeligaen» er det stor avstand mellom de lokale lagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2015 kl 19:22

NORDRE AKER: Kontrastene mellom ubeseirede KFUMs 21 poeng på tabelltoppen, og Lyns (fortsatt) ene poeng etter seks tap helt i bunnen av tabellen, taler for seg selv.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Kjelsås: – Vi er flinke til å holde fokus

Med 4-1-seier over Senja på søndag sikret Kjelsås foreløpig tredjeplass på tabellen, med 15 poeng. Likt som Tromsdalen, men Kjelsås har bedre målforskjell.

– Jeg er en heldig trener, som har en suveren spillergruppe. Vi har veldig lyst til fortsatt å være med oppe blant topp tre. Vi vet vi har nivået til det, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen til Nordre Aker Budstikke.

Ikke uventet kan han fortelle om godt humør og gode treningsøkter på Grefsen stadion.


– Vi er flinke til å holde fokus på det vi skal, sier Kampen.

Han er likevel tydelig på at en tredjeplass etter sju kamper ikke er noen sovepute.

– Vi må fortsette å bevise fram mot sommeren. Vi har hatt en fin stigning i prestasjonene og det er en spennende oppgave å skape mer og ta nye steg.

– At KFUM ikke er proffe tror jeg ikke på

Kjelsås-treneren mener de så langt ikke har møtt veldig svak motstand, selv om poengfordelingen på tabellen kan vitne om noe annet.

– Det er riktig at tabellen begynner å dele seg veldig. Samtidig tror jeg at lag som ikke har tatt så mye poeng ennå, vil begynne å klatre. Mange lag vil nok forsterke seg i sommer.


Kjelsås har tre poeng opp til serieleder KFUM. Kjelsås gikk på et tap mot Ekeberg-laget i første seriekamp, men Kampen tror ikke laget er uovervinnelig.

– De har et utrolig sterkt lag, og snakker om at de ikke er så seriøse og profesjonelle. Men det tror jeg ingenting på. De har opplagt en profesjonell inngang på det de driver med. Det er ikke ufortjent at de er der de er. Men vi har helt klart ambisjoner om å slå dem på hjemmebane.

– Lyn overrasker

At begge bydelsnaboene foreløpig ligger på nedrykksplass, overrasker Kampen.

– Det er veldig overraskende at Lyn ligger der de gjør. Det er et lag som logisk sett burde vært i toppen, sier han. Det første møtet mellom naboklubbene i år finner sted på Grefsen stadion 28. juni.

– De blir nok ikke noe lett lag å møte. De trenger poeng og vi forventer tøff motstand, sier Kampen.


Lørdag venter Holmen, som ligger på plassen over Lyn.

– Også det blir nok en tøff match. De trenger sårt poeng, og har en offensiv kraft i laget.

Tett i bunnen

Helt i bunn av tabellen fikk Lyn denne uken besøk av Skeid under streken.

Tapet for Vålerenga 2 på mandag, ga null poeng til hjemmelaget på Nordre Åsen. Når bunnlaget Mjølner i tillegg tok tre poeng i Narvik mot Lyn søndag, rykket nordlendingene «helt» opp til 9. plass. Det viser at det er tett i bunnen, men at det ikke skal mange poengene til for å avansere. Det er jo en trøst.

Verken Lyn eller Skeid har vunnet en eneste kamp så langt i år. Skeid har spilt jevnt godt, men aldri klart å gå seirende ut etter 90 minutter. Men mens fire poeng er «sikret» etter uavgjort (ett av dem i derbyet mot Lyn), har Lyn enda mindre å skrive hjem om.

Ønsker ikke at trenden i Lyn fortsetter

«Lyn hadde god tid til å komme inn i kampen, men så ikke ut til å ha det som skulle til for å sette Mjølner under skikkelig press. Laget la seg stadig høyere i banen, men forsøkene på å avslutte kom ganske enkelt til kort» skriver klubben på sine nettsider etter kampen i Narvik.

Lyn Toppfotball inviterer til åpent møte om fremtiden 8. juni. Der er forsterkninger av stallen et tema. I tillegg kommer det endringer på trenersiden, etter at assistenttrener Henrik Dahl har bedt om å få avløsning.

– Det er ingen som ønsker at den trenden vi er inne i nå skal fortsette, sier styreleder i klubben, Anne Marie Due, til Nordre Aker Budstikke.

Lyn-legenden Ola Dybwad Olsen legger lite imellom når han uttaler at:

– Det Lyn presterer for tiden er for dårlig. Jeg blir både forbanna og utrolig skuffet. Det er nesten så jeg vil bruke ordet «skandale». A-laget skal være klubbens flaggskip, og noe å strekke seg etter for yngre spillere.

Skeid: De andre lagene stammer fra oss

I kampen mot Vålerenga 2 hentet Skeid inn forsvarsveteranen Joa Gundersen. Han skal styrke laget i flere kamper. Likevel var det VIF som fikk det ene målet som holdt til seier på mandag.

– Vi skapte ikke nok trøkk da vi hadde sjansen, sa Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold til Dagsavisen etter kampen.

Skeid-treneren mener likevel laget har et stort uforløst potensial. At det unge laget ennå ikke har levert som forventet, mener han skyldes at mange nøkkelspillere har vært skadet i starten av sesongen.

– Men vi ser fremover. Skeid er vel ett av de lagene i 2. divisjon som tenker mest langsiktig, og spillerutvikling er jo mye det vi driver med.

Til Dagsavisen kommer Hansen Wold med et stikk til naboene et par trikkestopp lenger opp:

– Grorud og Kjelsås er gode, men halve lagene deres stammer fra Skeid.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...