Nordre Aker Budstikke

Kjelsås: – Vi klarte å straffe Skeid

Kjelsås jubler etter 4-1-scoringen. Skeid-kapten David Tavakoli ser betenkt ut. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kjelsås var effektive, og litt heldige, som gikk til pause med 2-0-ledelse over Skeid på Grefsen stadion mandag kveld. I andre omgang var Kjelsås klare til å vise hvem som er sterkest.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2015 kl 23:25

GREFSEN STADION: Det startet som en tett kamp med mange dueller mellom Kjelsås og Skeid i lokaloppgjøret på taket av Oslo andre pinsedag.

Men Kjelsås var mest effektive, og litt heldige. 14 minutter ut i kampen ledet de 1-0 etter angrep som endte med selvmål av Skeid.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

2-0 til pause

Like før pause, i det 43. minutt, la Martin Fasting på til 2-0 for hjemmelaget, etter flott kontring.

Etter pause trengte ikke Skeid og Johnny Buduson mer enn seks minutter på å redusere.


Men Skeid levde i håpet i kun noen minutter. Så ble Kjelsås farlig effektive. I det 57. minutt la kaptein Espen Frøystveit på til 3-1, før Anders Osmunddalen økte til 4-1. Kjelsås fortsatte å presse, og Skeid-keeper Lysgård var eneste mann mellom Kjelsås og et nytt mål 24 minutter ut i andreomgang.

SE STOR BILDESERIE FRA LOKALOPPGJØRET HER!

Målfest

Men de blå senket skuldrene og var ikke fornøyde med fire mål. Julian Stamsø-Møller signerte målprotokollen etter 83 minutter, og 5-1 til hjemmelaget.

16 år og første A-lagsmål

Skeid så nok at seieren for lengst var utenfor rekkevidde, men to minutter før slutt pyntet 16 år gamle Abdil-Basit Agouda på resultatet for Skeids del og sørget for at sluttresultatet ble 5-2.

Dette var Agoudas første A-lagsmål for Skeid.

Kampen: – Stolt

Det er en veldig fornøyd og glad Kjelsås-trener etter kampen.

– Og ikke minst stolt av laget! Det er gøy å være Kjelsås-trener nå, dette er en herlig gjeng, ifølge Eivind Kampen.

Kampen startet som treneren egentlig forventet.

– Men Skeid er på ingen måte noe dårlig fotballag å møte. I starten så blir det som forventet - litt derbykaos, mange tente spiller, mange dueller og taklinger og flere frispark, oppsummerer Kampen.


– Men vi klarer å fokusere på oppgavene våre, selv om det nok kokte litt i kålen i starten. Men det er forståelig, for oss så er dette den viktigste kampen å vinne, dette gir selvtillit. Dette er naboklubber og klart det blir kriging på banen om å vinne, sier kjelsåstreneren.

Senkede skuldre

I andre omgang var kjelsåsskuldrene senket.

– Vi klarer å straffe Skeid på det vi ønsket å ta de på, og jeg synes vi er solide helt til det står igjen 10 minutter. Men da var kampen punktert uansett. Nå har vi fått en god seriestart, og fremover skal vi fokusere på å bli enda litt bedre på absolutt alt, sier en veldig fornøyd Kampen.

Wold: – Skuffa og forbanna

Skeidtrener Kjell Sverre Hansen Wold er naturlig nok ikke så fornøyd etter lokalderbyet.

– Jeg er skuffa og forbanna. Vi fremstår nærmest som et juniorlag, og taper det som er av dueller i 16. meteren. Det går på høyde og tyngde, og det avslører seg særlig når du møter sånne kjøttlag som Kjelsås, sier Hansen Wold.


Men nå scorer dere mål?

– Ja det gjør vi jo, men likevel blir vi for lette på det meste!

Men noe mer positivt er de vel at Skeid nylig ble gjeldfri?

– Ja det er klart, men det hjelper jo ikke i enkeltkampene. Men vi ser fremover, Skeid er vel ett av de lagene i andre divisjon som tenker mest langsiktig, og spillerutvikling er jo mye det vi driver med. Enkeltspillere her viser jo også kvaliteter på gang langt utenpå andredivisjon, ifølge skeidtreneren.

Godt oppmøte

Mange hundre møtte opp for å se nærmere på bydelsderbyet mellom Kjelsås og Skeid. 614 løste billett til kampen. Også fotballjenter - både små og store.

Mye bra på stadion

– Vi synes jo det er gøy å komme hit og se kampene, ifølge Line Siversten, Pernille Bjerke og Andrine Hilton.

Selv tidligere og nåværende fotballspillere.

– Ser ut til å bli en bra kamp, sier Line.

– Vaflene er også bra. Det er faktisk tanten som har stekt de, ler Pernille.

Men det er mye annet bra også, ifølge Kjelsåsjentene.

– Kjelsås har den kjekkeste stallen, ler de noe inhabile jentene, men ser også ut til å mene det.

SE STOR BILDESERIE FRA LOKALOPPGJØRET HER!

Slik har lagene spilt før lokalderbyet 2. pinsedag:

Kjelsås gikk på en smell borte i 1. serierunde mot KFUM, laget som nå ligger ubeseiret på tabelltoppen. De blå justerte seg raskt, og svarte allerede uka etter mot Mjølner, med å score tre mål før det var gått 20 minutter. Kampen endte 6-0. I tredje runde holdt det med én scoring mot Tromsdalen for Kjelsås for å sikre sin andre seier. Hjemme mot Finnsnes uka etter gikk Kjelsås på et surt 2-4-tap, før de igjen kunne feire 16. mai med 0-4 borte mot Ullern.

Bare nesten for Skeid

I sin første seriekamp, hjemme mot Stabæk, hadde Skeid en komfortabel 3-1-ledelse fram til det var 11 minutter igjen å spille. Da raknet det, og kampen endte uavgjort. I andre serierunde tapte Skeid 4-0 på bortebane mot Finnsnes, og i tredje runde forble det målløst i bydelsderbyet mot Lyn. I fjerde runde spilte Skeid 2-2 mot Ullern, mens det heller ikke ble mer enn uavgjort i en målløs kamp mot Harstad på Nordre Åsen 15. mai.

LES OGSÅ: Skeid-spalten: «Til tider vil man spasere ut på banen og filleriste spillere»

NY SUPPORTERSPALTE FOR KJELSÅS! «På Kjelsås snakker vi om sjela. Vi har lovende unggutter og lokal tilhørighet»

SE STOR BILDESERIE FRA LOKALOPPGJØRET HER!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...