Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Knallstart i årets første Norgescup

Venninner og treningskompiser - Karianne Dengerud og Sanne Njaastad, og så er de veldig gode i tillegg. Foto: LARS NJAASTAD

De koser seg og går på ski med venninner og venner i Kjelsås Langrenn. Og så blir de kjempegode i tillegg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2017 kl 11:48

KJELSÅS: Norges beste langrennsjuniorer var samlet på Nes på Romeriket sist helg for å måle krefter i årets første Norgescup - for juniorer. Kjelsås stilte med den største troppen av alle med 32 løpere.

Halvparten av disse var debutanter.

Dobbeltseier

Men det skulle vise seg å bli prestasjoner kanskje over all forventning. I lørdagens sprint gikk fire av Kjelsåsjentene videre til finaleomgangene i klasse K 17, og i selve finalen var det Sanne Njaastad som gled først over målstreken, med Karianne Dengerud hakk i hæl.

Her kan du også se Kjelsås Langrenns egen videosnutt fra cuphelgen.

Og etter sigende til vill jubel og omfavnelse fra lagvenninner.

– Dette hadde vi aldri trodd, flere av de vi slo i dag har vært landets beste siden 11-12 års alderen, sier de to til Kjelsås Langrenn og Nordre Aker Budstikke.

Og legger til.

– Vi er en stor treningsglad venninnegjeng i klubben i alle år som har hatt mye glede av hverandre. Over tid har vi gjort hverandre bedre.

David Thorvik overrasket under Norgescup. Foto: Heming Harnæs

Ikke gi deg for tidlig

Tidligere på dagen viste David Thorvik at det ikke bare er jentene i yngste klasse som går fort på ski.

David overrasket alle, muligens også seg selv, med å ta seg til finalen i M 17 hvor han ble nummer 5.

Et bevis på at det ikke er noe vits i å gi seg for tidlig, i fjor var han ikke inne blant de 100 beste på tilsvarende distanse i hovedlandsrennet. Søndag fulgte han opp med en enda sterkere 2. plass i 10 km klassisk.

Moseby

Aller best fra Kjelsås gjennom forrige Norgescuphelg ble Håvard Moseby, som vant 10 km fristil fredag i M 18. Lørdag ble han nummer 3 i sprinten og søndag nummer 2 på 10 km klassisk.

Håvard Moseby imponerte under Norgescup. Foto: HEMING HARNÆS

Det var totalt 1000 deltakere og opptil 200 deltakere i hver av de tre juniorklassene for jenter og gutter. I løpet av helgen var hele 16 løpere fra Kjelsås inne blant de 30 beste som gir norgescup poeng.

Det er fire Norgescup helger gjennom vinteren, neste tur går til Voss 17. til 19. februar. Flere resultater her.

LES OGSÅ:

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...