Nordre Aker Budstikke

Skal slutte:

Bruker likevel millioner på bane med gummi

Rehabilitering av kunstgressbanen vil koste flere millioner kroner, ifølge et budsjett. Foto: Christian Fredrik Borg

En av kunstgressbanene på Kringsjå skal rehabiliteres i høst. Arbeidet begynner neste vår.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGSJÅ: Oppgradering av kunstgresset og drenering er en del av prosjektet.

– Prosjektet vil også ha opsjon om oppgradering av undervarmerør og snødeponi, sier Richard Kongstein, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke.

Det er Kringsjå kunstgress 2 som skal rehabiliteres. Banen ligger nedenfor Lyns klubbhus på Kringsjå og ble etablert i 2011. Den har en spilleflate på nesten 4000 kvadratmeter.

Det er banen nedenfor Lyns klubbhus på Kringsjå som skal rehabiliteres.

– Hvor mye vil dette koste?


– Kostnad er ikke kjent på nåværende tidspunkt, svarer Kongstein i Bymiljøetaten.

I et dokument fra etaten som Nordre Aker Budstikke har fått tilgang til, kommer det imidlertid frem at budsjettet er på drøyt 5,5 millioner kroner.

Dispensasjon

Banen skal etter planen ferdigstilles våren 2022.

– Hvordan vil brukerne oppleve forskjell på ny bane mot den tidligere?

– Nåværende bane har dårlig drenering og oppleves som hard. Drenering og spilleropplevelse vil bli oppgradert slik at banen oppleves som myk og at vannansamlinger ikke blir liggende i toppsjiktet, svarer Kongstein.


Skogen til venstre er, etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, vernet. Foto: Christian Fredrik Borg

Han sier at banen har «dispensasjon» og at det derfor vil benyttes gummigranulat.

– Hva innebærer det?

– Det betyr at det er tillat å benytte gummigranulat på denne banen ved denne rehabiliteringen, svarer Jacob Kielland Haug i Bymiljøetaten på Nordre Aker Budstikkes oppfølgingsspørsmål.

Kunne blitt dyrere

– Oslo kommune vedtok i 2020 en omfattende plan for utfasing av gummigranulat. Likevel skal banen som ferdigstilles i 2022, ha gummigranulat. Hvorfor det? Strider ikke det imot egne vedtak og mål?


– Handlingsplanen ble vedtatt i Oslo bystyre i slutten av 2020. I handlingsplanens tiltak én står det at «Oslo kommune vil bygge og rehabilitere kunstgressbaner uten plastholdig løst fyllmateriale. Unntak kan bli vurdert i 2021 ved rehabilitering av eksisterende baner med undervarme- eller kunstisanlegg.»

– Det innebærer at Bymiljøetaten kan vurdere å benytte et kunstgressystem med plastholdig fyllmateriale for kunstgressbaneprosjekter som starter opp i 2021 og som innebærer rehabilitering av eksisterende baner med undervarme- eller kunstisanlegg, sier Kielland Haug.

Han opplyser at bakgrunnen for unntaket er at rehabilitering uten plastholdig fyllmateriale kan føre til at det også er behov for å bygge om fungerende undervarme- og kjøleanlegg.

– Dette ville trolig medført betydelig økte kostnader til rehabilitering av banene, noe som igjen ville medført at færre kunstgressbaner kunne blitt rehabilitert innenfor de bevilgede budsjettrammene. Unntak ble kun vurdert for baner som på det tidspunktet saken ble behandlet var besluttet rehabilitert, og gjelder derfor for tre baner, herunder Kringsjå 2.

Vernet skog

Snødeponi er en opsjon i prosjektet. Om det skal etableres, vil bli avgjort i høst.


– Dersom det blir etablert, så er det en forutsetning at eksisterende trær beskyttes og blir stående, sier kommunikasjonsdirektøren.

– Hvorfor vil dere etablere et snødeponi?

– Snødeponi etableres for å bedre muligheten for lagring av snø på banen ved vinterdrift og minimere sjansen for granulatsvinn utenfor banen, utdyper Kielland Haug.

Skogen inntil banen, som snødeponiet skal komme ved, er vernet, etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til.

– Er det trygt å ha et snødeponi med gummigranulat inntil en vernet skog?

– Intensjonen med snødeponiet er å gi bedre plass for lagring av granulat i tillegg til etablering av mur/fysisk barriere rundt banen slik at granulatet ikke havner på utsiden. Det ansees derfor som en trygg og vesentlig forbedring av eksisterende situasjon, avslutter han.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...