Nordre Aker Budstikke

Korsvoll og Nordberg til topps i sjakk-NM for skolelag

Vinnerne i klassen for barneskoler: Fra venstre: Richard Birkeland Tøndel, Max Dahl, Kristian Natvig og Gaute Bergan. Bak: Lagleder og leder i SK av 1911s Ungdom; Johs Kjeken. Foto: PRIVAT

NM for skolelag ble spilt på Bytårnet skole i Moss i helgen. Blant 165 spillere, var det representantene fra Korsvoll og Nordberg som gikk helt til topps.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MOSS/KORSVOLL/NORDBERG: Mesterskapet ble arrangert 17.-19. mars av Moss Schakklub. 165 spiller deltok, fordelt på 30 lag i barneskoleklassen og sju lag i ungdomsskoleklassen.

1. og 3. plass til Korsvoll

Klassen for barneskoler ble vunnet av Korsvoll 1, fra Korsvoll skole i Nordre Aker.

På vinnerlaget spilte Gaute Bergan, Kristian Natvig, Richard Birkeland Tøndel og Max Dahl, alle spillerne fra SK av 1911s Ungdom, får Nordre Aker Budstikke opplyst.

Det var det svært jevnt mellom Korsvoll 1 og Lassa Tigers fra Stavanger. De to lagene spilte uavgjort i innbyrdes oppgjør og vant alle sine andre kamper.

Gullet gikk til Korsvoll etter kvalitetsberegning. Tredjeplass gikk til Søråshøgda Hvit fra Bergen. Korsvoll 2 ble beste yngre lag (eldste spiller i 4. klasse).


Her spilte Jonas Egli, Fredrik Berg Buxrud, Jørgen Fretheim Sangolt og Eilif Irgens Hynnekleiv.

LES OGSÅ: Kjelsås er norgesmestere: Harald avgjorde finalen 13 sekunder før slutt

1. og 3. plass til Nordberg

Klassen for ungdomsskoler ble vunnet av Nordberg 1 fra Nordberg ungdomsskole, som vant alle sine seks matcher.

På laget spilte Eivind Olav Risting, Odin Nikolai Heier, August Berntsen-Øybø, Aleksander Lindbøl og Sebastian Berg-Olsen. Også på dette laget er alle medlemmer av SK av 1911s Ungdom.

Stavangerlaget Kannik ble nr to og Nordberg 2 (Even Elias Yuan Hem, Olav Andreas Førde Nymo, Even Lyche, Axell Brundell) kom på delt tredjeplass med Kristianlyst fra Stavanger.


Alle fire lagene ble ledet av Johs Kjeken, som er leder i SK av 1911s Ungdom.

De to NM-vinnerne kvalifiserte seg med dette til høstens nordiske mesterskap for skolelag.

LES OGSÅ: Har du hørt om denne idretten? Blindern-laget er norgesmestere i rumpeldunk

Sjakk i Nordre Aker

Schakklubben av 1911s Ungdom, som spillerne på de fire lagene spiller for, er en av landets største sjakklubber for barn og unge. Klubben har de senere årene hatt omtrent 450 medlemmer, de fleste bosatt i Oslo nord/vest. Klubben er tilsluttet Oslo Sjakkrets Ungdom og Ungdommens Sjakkforbund.

1911s Ungdoms ukentlige aktivitet består av sjakk på skoler og i klubblokalene på Damplassen. Klubben har for tiden skolesjakk på Kjelsås, Korsvoll og Kringsjå, samt trening for viderekomne.


Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...