ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Kristian og Brage har landslagskeeperen som mentor

FOTBALLCAMP: Jan Erik Stinessen fra NFF, Kristian Solberg Aarstad, Brage Hylen og Rune Almenning Jarstein. Foto: Ole Jørgen Brattland, Equinor

De to unge talentene fra Nordre Aker får prøve seg mot de beste på Equinors talentleir

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2019 kl 09:27

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

PORSGRUNN: To talenter fra bydelen deltar denne uken på Equinors talentleir i Porsgrunn sammen med Norges mest talentfulle 14-, 15- og 16-åringer. Nå får de skryt av landslagskeeper Rune Almenning Jarstein som deltok som mentor. Det melder NFF og Equinor Mogendagens Helter.

Equinors talentleire utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole og inngår i talentprogrammet Morgendagens Helter hvor Equinor støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Det er nettopp på denne leiren at talentene fra KFUM, Lyn og Skeid skal bevise at de er gode nok til å få lov til å spille med flagget på brystet.

Kristian Solberg Aarstad spiller til vanlig for KFUM. Brage Hylen er Lyn-spiller.

Landslagskeeper Jarstein trente med talentene

Fotballtalentene fikk tirsdag møte Rune Almenning Jarstein som til daglig spiller i Bundesliga-klubben Hertha Berlin og som har 60 A-landskamper for Norge.

– Jeg kom inn på Gutter-16 landslaget i år 2000 og jeg spilte en rekke U-landskamper før jeg debuterte på A-landslaget syv år senere. Det å kunne få være en del av en slik talentleir som dette bør være ekstra motiverende for alle som har ambisjoner om å bli en landslagsspiller. Flere av disse gutta har allerede nivået inne, og hvis de beholder gløden, innsatsen og læringsviljen kan de lykkes, sier Jarstein, som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.

ANNONSE

Morgendagens landslagsspillere

På leiren deltar i overkant av 100 fotballspillere mellom 14 og 16 år. På talentleiren får de en unik mulighet til å trene med de antatt beste spillerne i sine årsklasser og på den måten får de se hvilke nivå de selv ligger på, og hva som kreves for å bli enda bedre.

– Felles for alle som er tatt ut er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. Vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter», sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland i en pressemelding.

I 2018 hadde NFF tre av fire aldersbestemte landslag i EM-sluttspill som en av få europeiske nasjoner. I år skal både G19 og J19 ut i sluttspill i sommer, mens U20 allerede deltatt i U20 VM.

– Det vises at det jobbes svært godt med spillutvikling i norsk fotball om dagen, fra breddeklubb og krets og opp til aldersbestemte landslag og toppklubb. Det lover ikke minst godt for fremtiden til A-landslagene våre, sier Grøttland.

ANNONSE

Fakta: Equinor talentleir for gutter 2019

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år.
  • Arrangeres i perioden 24. juni til 298. juni på Kjønes Idrettspark i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.
  • Leiren er øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Kilde: NFF og Equinor Morgendagens Helter

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE