Nordre Aker Budstikke

Hardt prøvede supportere er Årets Navn!

Nordre Aker Budstikkes lesere har kåret Bastionen til Årets Navn i 2015. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Det er veldig stort. En strålende måte å avslutte nedrykkssesongen, og ikke minst starte det nye året på! sier Thomas Nordeng i Bastionen-styret.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2016 kl 13:13

NORDRE AKER: Lyns supporterklubb tok tidlig ledelsen i avstemmingen om hvilke av de fire finalistene som skulle kåres til Årets Navn 2015 i Nordre Aker. Da stemmesiden ble stengt ved midnatt 15. januar var seieren klar:

48 prosent av Nordre Aker Budstikke-leserne som stemte mente Bastionen fortjener tittelen.

Har taklet motgangen godt

– Bastionen viste i 2015 at de står ved laget sitt gjennom tykt og tynt. Lyn-supporterne har vært gjennom harde påkjenninger de siste årene, men fortsetter å møte opp og skape liv og leven på kampene, sier Karl Andreas Kjelstrup, redaktør i Nordre Aker Budstikke.

Etter konkursen og nedrykket fra eliteserien i 2010, har troen på en ny storhetstid levd i takt med at laget klatret i divisjonene. Det måtte derfor være ekstra surt å se laget rykket ned igjen til 3. divisjon i 2015-sesongen.

– Men måten Bastionen tok det på, måten de feiret lag og spillere, og oppbackingen de har vist selv når seierene satt langt inne i vårsesongen, gjør det veldig hyggelig å kunne overrekke dem denne prisen på vegne av våre lesere. Så jeg vil gratulere Bastionen, og sender med et ønske om at tilværelsen som 3. divisjonssupportere blir kortvarig, sier Kjelstrup.


LES OGSÅ: Bravo Lyn! Det holdt nesten…

Thomas Nordeng (nr. to f.v.) og Cecilie Halseth mottar prisen fra Nordre Aker Budstikke-redaktør Karl Andreas Kjelstrup (t.h.) og glassblåser Pål Roland Janssen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Overrekkelse i glassblåserhytta

Tirsdag kveld fikk Bastionen-styret, bestående av Thomas Nordeng og Cecilie Halseth, overrakt det synlige beviset på seieren. Sammen med diplomet får Bastionen et glass i glassblåser Pål Roland Janssens anisktsglass-serie, som er Janssens signaturprodukt.

Bastionen fikk et ansiktsglass i Frysja-glassblåser Pål Roland Janssens serie. Foto: PÅL ROLAND JANSSEN

Overrekkelsen skjedde i glassblåserhytta i Frysja kunstsenter nedenfor Teknisk museum.


Les mer om glassblåser Pål Roland Janssen i denne artikkelen fra da han flyttet inn i kunstsenteret i fjor høst.

– En stor ære, og overraskende

– Det var en stor ære, bare å bli nominert. Det kom som en overraskelse på oss. Det har ikke skjedd før at Bastionen har mottatt en pris som dette, sier Thomas Nordeng.

Alle kandidatene til Årets Navn ble foreslått av leserne. Redaksjonen valgte ut fire finalister, og det er disse leserne kunne stemme på.

«Lyns supporterklubb har tross en tragisk sesong skapt en fantastisk ramme rundt både borte- og hjemmekamper» skrev en av dem som nominerte Bastionen, i sin begrunnelse.

– Styret i Bastionen har hatt ønske om å gjør mye for supportermiljøet, for å få opp medlemstallet og beholde gamle medlemmer. Jeg tror oppmerksomhet som dette, og en slik pris, hjelper med å styrke supporterkulturen. Og at de som hadde glemt oss kan oppdage klubben på nytt, sier Cecilie Halseth.


LES OGSÅ: Lyn-supporterne samler inn lønn til spillerne

Bastionen teller i dag omlag 400 medlemmer, og Halseth og Nordeng understreker at Lyn er en klubb for hele Nordre Aker.

– I Bastionen er alle velkomne. Selv om Lyn er i 3. divisjon nå, er det vi som er storebror i bydelen. Og vi skal tilbake på topp. Lyn er en magisk klubb, som til tross for motbør har stått imot. Det vil vi vinne på til slutt, sier Nordeng.

Tung vår, sterk tro på fremtiden

Halseth og Nordeng får en omvisning i Janssens glassblåserverksted. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Den tunge vårsesongen ga etterhvert likevel utslag på tribunene, innrømmer de to i styret.


– Men da Mikkis og Tresor kom inn som trenerteam i sommer snudde det veldig. De har tro på laget og på spillerne, og viser det i praksis. De sa at dette skulle vi klare, det glødet på tribunen, og flere gikk på kamp. Vi ser det engasjementet for klubben nå før sesongstart også, sier Nordeng, som er sikker på at Lyns opphold i 3. divisjon blir kortvarig.

– Vi skal ha to opprykk på rad. Mikkis og Tresor bygger et langsiktig lag, og driver ikke med brannslukking, slik som nok har vært tilfelle i klubben tidligere, sier Halseth, og legger til:

– Så vi går for å bli Årets Navn også neste år!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...