Nordre Aker Budstikke

Her er Oslos rykende ferske sykkelbane!

BMX: Vinneren av Baltic Games, Ola Selsjord (21), viste frem triks i Oslo kommunes rykende ferske sykkelbane, om nå står plassert ved Teknisk Museum. Foto: CAMILLA MARIE KLEVSTRAND/TEKNISK MUSEUM

Vinneren av Baltic Games, Ola Selsjord (21), viste frem triks i Oslo kommunes rykende ferske sykkelbane.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Onsdag 1. april åpnet den nye BMX-sykkelbanen på Teknisk museum.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Banen er åpen for alle som vil prøve seg, i hele påsken.

Mange hadde funnet veien for overvære åpningen onsdag, som ble gjort av den 21 år gamle BMX-syklisten Ola Selsjord.

Selsjord elsker å sykle, og det handler om å ha det gøy.


– Adrenalinet etter å ha pushet seg selv gir en ubeskrivelig følelse, sier han.

I fjor vant Selsjord en av de største internasjonale konkurransene i 2014, Baltic Games. Dette er vel det nærmeste man kommer et VM for BMX. Rundt 80 av verdens beste BMX-syklister deltok, og å gå av med seieren er stor en bragd.

LES OGSÅ: Teodor (23) skal bestige verdens høyeste fjell

Godt Miljø

Selsjord lever av å sykle, og trener hver dag mellom én og sju timer. Han understreker det sosiale aspektet ved syklingen. Han har mange venner som driver med det samme, men det er også lett å komme inn i miljøet.

– Vi snakker alltid med andre BMX'ere, selv om man ikke kjenner dem fra før. Det er lett å komme inn i miljøet, man trenger ikke å være særlig god, bare man er hyggelig, smiler han.


Hjemmepåske? Teknisk museum har åpent hele påsken, og her er flere gode aktivitetstips!

Forsiktig når nye triks øves inn

Man skulle tro at det ble mye skader, men Selsjord forklarer at han gjør det han kan for å unngå det.

– Jeg liker så godt å sykle at jeg holder på med det syv dager i uken. Hvis jeg skader meg, får jeg jo ikke syklet, forklarer han.

Løsningen er å være veldig forsiktig når nye triks skal øves inn.

– Mange overvurderer sine evner og prøver å lande triks uten å kunne det. Da brekker man gjerne noe. Jeg liker ikke sånt. Jeg liker å ta ting stegvis, forteller han.


Å sykle teknisk med full kontroll i middels store ting er mye mer interessant enn å miste kontrollen hvis man tar seg vann over hodet, fortsetter han.

Han drømmer om å fortsette med BMX hele livet.

LES OGSÅ: Kommunikasjonssjefen på Teknisk museum er også en friskus: Kathrine er drømmedama til miljøbyråden

Mobil sykkelbane

Siden Oslo kommune ønsker at alle barn skal lære å sykle og oppleve ekte sykkelglede, har de laget en mobil sykkelbane, som lånes ut gratis til skoler, idrettslag og andre som jobber med barn.

I hele påsken kan barn leke seg gratis på den rykende ferske sykkelbanen fra Oslo kommune! Teknisk museum er første stopp før den skal vandre videre i Oslo.


Delene Sykkellek består av kan settes sammen på ulike måter, og dermed tilpasses barnas alder og ferdighetsnivå. Delene kan plasseres ut som en løype, eller brukes som enkeltstående utfordringer.

I tillegg til å bestå av mange ulike moduler som barna kan leke og utfordre seg selv med på sykkel, er den ene containeren som banen fraktes i innredet som et lite sykkelverksted.

LES OGSÅ: Krever sykkeltrasé i Grefsenveien

Futurebuilts arkitektskonkurranse

Utgangspunktet for byggingen av Sykkellek er et av bidragene som ble premiert i Futurebuilts arkitektkonkurranse «Get a bike. Break free!» i 2013.

Arkitekt Jens Jensen og sønnen Nilas stod bak bidraget. Jensen har tegnet banen på oppdrag fra Oslo kommune.

Se flere bildere fra åpningsshowet her!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...