Nordre Aker Budstikke

– La barna oppleve mørket

Pauline Myklebust (12) August Myklebust Leopolder (8) og Ole Jacob Myklebust (8), som alle er fra Kringsjå, gleder seg til Trollnatta. Foto: IL KOLL

Lørdag håper Johan Lunde at alle barn og unge kommer til Kollbanen for å oppleve og mestre i mørket. Spennende og trygge opplevelser venter. Premier for titusener skal få mottakere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 09:49

KRINGSJÅ: Trollnatta arrangeres for sjuende gang lørdag. Det er et nattorienteringsløp for barn og unge fra ett til 16 år, melder IL Koll i en pressemelding.

– Det er en fin måte å komme seg ut, være i aktivitet og være sosial, sier Johan Lunde som er både løypelegger og skal bidra til topp stemning som speaker.

De fire løypene er fra 600 meter til 3,5 kilometer. Valg av løype og starttid er valgfritt. I den korteste viser selvlysende ballonger veien fra post til post. Selv om løpet er for barna, ønskes det at voksne i hvert fall er med alle som er 12 år og yngre og i hvert fall de som ikke har prøvd seg på nattorientering tidligere.

Løypelegger Johan Lunde. Foto: IL KOLL

Klar for rekord

Nesten 100 var forhåndspåmeldt tirsdag kveld. Johan Lunde håper at det totalt vil være opp mot 400 deltakere som lyser opp i Kollmarka lørdag ettermiddag fra klokka 16.30.


I fjor startet 215 – eller én deltaker hvert 27. sekund. Det var folksomt ute i marka.

Starttidspunktet er valgfritt mellom 16.30 og 18. Til arenaen ved Kollbanen er det merket fra Sognsvann t-banestasjon. Det er mulig å melde seg på ved oppmøte eller aller helst ved å sende en e-post til orientering@koll.no på forhånd.

– Er ikke nattorientering litt vanskelig?

– Alle vil oppleve at det fint går an å ta seg fram i mørket i skogen, sier Lunde.

– Hva om du ikke har noe erfaring med nattorientering.


– De vil lære det på løpet. Det gis råd, sier Lunde.

– Trollnatta vil gi en flott opplevelse og mye mestring. Dette er høstens begivenhet, smiler Lunde.

Så handler det også om ikke å ta for stor utfordring. Alle kan delta i den korteste løypa hvor det er merking og lett å komme inn i orienteringen.

LES OGSÅ: Kornelius vant Natt-O-toget i fjor: – Jeg følte meg som en snømann!

Husk kompass

Åtteåringene Ole Jacob Myklebust og August Myklesbust Leopolder, og Pauline Myklebust på tolv år, har alle en del erfaring fra nattorientering på O-gøy-treningene i Koll.


– Det er spennende å orientere i mørket med hodelykt. Det blir en litt annen stemning når det ikke er lyst. Så er det lurt å ha med kompass så du løper i rett retning, råder de tre unge.

LES OGSÅ: I forrige uke ble reklamebannere for Trollnatta stjålet

Premier og kake

Ved målgang får alle lagets eksklusive t-skjorte, og det er også mange andre premier.

På Kollhytta venter det som arrangørene mener er byens beste bakverk og også helsunne varianter i Koll catering-avdelingen.

For drevne 13–16-åringer er det fellesstart klokka 18.15. Alle har ei løype på 3,6 kilometer. Løpets hjemmeside er www.trollnatta.no.


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...