Nordre Aker Budstikke

Linderudkollen Skianlegg - stoppet opp fem på tolv

Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/KJELSÅS LANGRENN

Stor glede for veldig mange da skianlegget åpnet i vinter. Men ikke alt er på plass i nye Linderudkollen - hva skjer egentlig?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2016 kl 19:14

LILLOMARKA: For noen kan det kanskje være vanskelig å tenke på snø akkurat nå, mens sola skinner og temperaturer midt i september på over 20 grader.

Men Nordre Aker Budstikke var nylig innom det nye skianlegget. Og det ser litt uferdig ut på Linderudkollen. Mye er også heller ikke ferdig.

Uten at det la noen stopper for de mange skiglade som tok turen til Linderudkollen i vinter, og fikk prøvet ut det nye anlegget og skiløypene.

Ikke bare aktive langrennsløpere i Kjelsås og andre klubber, men også hvermansen. Tusenvis innom hver uke da snøen var på plass.

LES OGSÅ: Stor romleir rett nedenfor idrettsanlegget - ikke så moro for barna å hente ballen her!

Mye ugjort

Folk i langrennsmiljøet bekrefter også at det er en del uferdig jobb på Linderudkollen, og at det har vært lite arbeidsaktivitet der oppe siden i vinter.

– Det stemmer det, vi har hatt mye annet arbeid andre steder som vi har måttet ta tak i. Anlegget ble bygd til operativ stand i vinter, anleggsarbeidet ble avsluttet og hele langrennsanlegget ble snølagt og gjennomført konkurranser i. Resterende anleggsarbeider skal utføres denne høsten, forteller seksjonsleder i skog- og eiendomsavdelingen, Trond Enkerud.

Og legger til at i løpet av en måned så skal det aller meste være gjort.


LES OGSÅ: Talentprisen skal deles ut - kjenner du noen unge musikere som bør nomineres?


Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Spørsmål og svar

Enkerud svarer om det som ennå ikke er på plass i det store skianlegget i Linderudkollen.

– Kantparkeringen vil være planert og operativ til kommende vinter. Asfaltering av veien og kantparkering er planlagt neste sommer.

Når det gjelder traseen fra skibroa til Solemskogen svarer han følgende.

– Siste del av arbeidet på denne strekningen starter opp denne uka. Dette arbeidet inkluderer å etablere stikkrenne, ferdigstille toppdekke og pusse kanter. Dette arbeidet vil pågå i rundt en måned.


Avisen kjenner også til at det har vært utfordringer med kummene - i forbindelse med vann og produsering av snø.

– Det er utredet ulike tiltak for å unngå tilfrysing i uttakskummene til snøproduksjon. Dette er per dato ikke satt i bestilling, forklarer Enkerud videre.
 
I tillegg skal alle lysmastene sjekkes, en har ligget for telling en god stund.

Kanskje greit med gjerde her? Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Masten som har falt ned blir satt opp på nytt, og alle andre master og mastefundamenter i anlegget skal kontrolleres nå i forbindelse med avslutning av anleggsarbeidet.

Løypa ut fra skibrua er heller ikke så langt sikret med gjerde, det er ganske så bratt ned på kantene.


– Det skal settes opp gjerder på vangene til landkarene på skibroa. Det er ikke planlagt gjerder langs løypene, sier Enkerud.

Sånn skal det nye rennhuset bli - når det kommer på plass. Foto: BYMILJØETATEN

Rennhuset

Rennhuset, som er planlagt nedenfor Linderudkollen Markastue, er stipulert til å koste rundt 1.5 millioner kroner pluss moms. Det må nok langrennsfolket vente litt lenger på.

– Der er ferdigstillelse ennå ikke avklart, ifølge Enkerud.

LES OGSÅ: Nordre Akerboligene øker mest i pris

Her ved dette strømhuset - og nedenfor Linderudkollen Markastue skal rennhuset etter planen plasseres. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I utgangspunktet 19 millioner

Skianlegget var i utgangspunktet budsjettert til rundt 19 millioner kroner. Nå forteller Enkerud at hele prosjektet ferdig i henhold til planene, ender på rundt 37 millioner kroner i bruttokostnad.

Men nye regler for føring av momsrefusjon, gjorde at den kostnaden ikke ble oppdatert i totalsummen - hele 7.4 millioner kroner. Men penger som da går tilbake til kommunen.

I tillegg utløser prosjektet spillmidler på 6.3 millioner kroner.

De nye skitraseene i Linderudkollen. Foto: ARKIV/KJELSÅS LANGRENN

Videre finansiering

Hvordan har - og hvordan skal - de resterende arbeidene bli finansiert?

– Anlegget vil bli ferdigstilt, resterende arbeider inkludert rennhuset er beregnet til rundt 2.5 millioner kroner. 6,244 millioner kroner ble tilleggsbevilget til prosjektet i 2015.  For resterende arbeider etaten med å finne inndekning, blant annet ved omprioriteringer innen eget budsjett, forklarer Enkerud videre.

LES FLERE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...