Nordre Aker Budstikke

Lokalderby: To gamle giganter møtes

Både Skeid og Lyn har unge lag denne sesongen, men klubbene er gamle giganter i norsk fotball, helt tilbake til 1915 (Skeid) og 1896 (Lyn). Foto: ANDERS VINDEGG (Skeid)/LARS OPSTAD/Kladd.no (Lyn)

Når Skeid og Lyn barker sammen på Nordre Åsen i tredje serierunde 1. mai, er det to gamle giganter i norsk fotball som møtes. Nordre Aker Budstikke benytter anledningen til å lansere to splitter nye supporter-spalter!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2015 kl 10:56

NORDRE ÅSEN: Et drømmeoppgjør for dem med hjertet i oslofotballen. Til sammen har de to lagene 16 norgesmesterskap og tre seriegull på merittlistene.

Nordre Aker Budstikke slipper til Lyn og Skeid med hver sin supporter-spalte på nab.no. Det kan du lese mer om lenger ned i saken!

«Trikkeligaen», kjælenavnet på avdeling én i årets andredivisjon, har samlet alle divisjonens oslolag, og byoppgjørene kommer som perler på en snor. Eller som stoppesteder på en trikkelinje.

Så har da også Bastionen chartret en sporveistrikk fra Bislett til Nordre Åsen. Stort mer Oslo blir det ikke.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

1. mai klokken 16

Det er tidspunktet som gjelder. Da sparkes kampen i gang på Skeidbanen.

De to byrivalene har vært norgesmestere åtte ganger hver. Riktignok må vi tilbake til 1974 (Skeid) og 1968 (Lyn) for å finne sist gang de var de beste i kongeriket. På 60-tallet fulgte de hverandre tett. Lyn ble seriemester i 64 og 68. Skeid i 66.

– Fin ramme rundt kampen

1. mai og «byderby». Yr melder sol og svak vind. Fortsatt litt tidlig vår med ti grader i skyggen.

– Det er en fin ramme rundt kampen, og det er moro med et lokaloppgjør, sa Lyn-trener Trond Andersen til Nordre Aker Budstikke etter at Lyn gikk på sitt tredje tap på rad, i andre serierunde på søndag.


Heller ikke Skeid har vunnet en seriekamp så langt denne sesongen. Tre mål holdt til uavgjort i første runde, mens det ble målløst og tap i runde to.

Men der Lyn røk ut av cupen på første forsøk, greide Skeid seg videre med seier over Drammen.

Før fredagens oppgjør er det riktignok Lyn som har statistikken på sin side.

Av 39 kamper siden 1963 har Lyn gått seirende ut av 21. Skeid har elleve seiere. Selv på Skeids hjemmebane står Lyn oppført med ti seiere mot Skeids seks. Bare tre ganger har Skeid klart uavgjort mot Lyn hjemme.

– Når det gjelder selve kampen, så ser den foreløpig mer åpen ut enn jeg hadde håpet på forhånd, sier leder for Skeidoksene, Jonny Olsen.

Nye supporterspalter for Lyn og Skeid

Nordre Aker Budstikke benytter anledningen til å lansere en ny fotballsatsing.

Lyn og Skeid får hver sin nye supporterspalte! Det er Skeidoksenes leder Jonny Olsen som denne sesongen skal skrive om hvordan det er å følge Skeids opp- og nedturer fra sidelinjen, mens Fridtjof Grimsrud, Lyn-supporter og tidligere styremedlem i Bastionen, tar pennen fatt for laget fra vest.

Du kan lese spaltene deres her:

FRIDTJOF GRIMSRUD OM LYN: «Det finnes verre ting enn å ryke på en smell i Bærum. Det som virkelig svir er å tape et byderby»


JONNY OLSEN OM SKEID: «Vi er ikke vant med bortesupportere på Nordre Åsen. Nå kommer "hele" Oslo vest!»

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...