Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyn kan ikke rykke opp fra 3. divisjon

BLIR: Lyn kan ikke avansere fra 3. divisjon i år, med det nye seriesystemet som er vedtatt av fotballtinget. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Fotballtinget vedtok lørdag nytt seriesystem i norsk fotball. 2016 blir et overgangsår: Ingen lag vil kunne rykke opp fra 3. divisjon. Dermed blir cupen årets gulrot for Lyn, mener treneren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2016 kl 19:18

ULLEVAAL STADION: Vedtaket kom under Fotballtinget.

Dermed endres seriesystemet for alle de fem øverste divisjonene i norsk fotball fra 2017. Men det vil gi konsekvenser allerede fra årets sesong, som blir et overgangsår.

Det innebærer nemlig blant annet at antall 3. divisjonsavdelinger skal reduseres til seks fra dagens tolv.

Ingen opprykk til 2. divisjon

En konsekvens blir at ingen lag vil rykke opp fra divisjonen denne sesongen, slik Nordre Aker Budstikke tidligere har omtalt. Opp- og nedrykk vil foregå som normalt mellom 1. og 2. divisjon i 2016.

Dermed kan et svært revansjesugent Lyn, som forrige sesong rykket ned fra 2. divsjon, måtte belage seg på minst to år på fjerde nivå i norsk fotballs seriesystem.

LES KOMMENTAREN: «Jeg tror neppe Lyn blir nødt til å kjempe mot nedrykk. Men om opprykksmuligheten forsvinner blir det hele en merkelig affære. Og ikke ha noe å spille for skaper ikke akkurat bra fotball»

Veien tilbake blir ett hakk lenger for Lyn

TRENER: Spillende trener Tresor Egholm. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Tresor Egholm, en av to trenere for Lyns A-lag, er skuffet over at overgangsåret blir 2016 og ikke 2017, slik Lyn foreslo og håpet på.

– Vi var positive til forslaget og at det tas grep for å heve nivået i norsk fotball, men ønsket at klubbene skulle få bedre tid til å forberede seg, og at forslaget skulle bearbeides underveis. Nå har man faktisk vedtatt et forslag fra Troms Fotballkrets som også gagnet lagene på nivå fem, men som ikke er utredet ferdig i forhold til hvilke konsekvenser det vil gi på nivåene over.

For eksempel vil den nye tredjedivisjonen ha 84 lag i 2017. Med to andredivisjoner à 14 lag, og 30 lag i Tippeligaen og Obos-ligaen, er det potensielt hele 60 klubber som kan ha sitt andrelag i den nye tredjedivisjonen på sikt.

– Uansett endrer ikke dette vedtaket mye på vår situasjon i år. Vi skal fortsatt spille 3. divisjon om forslaget hadde gått igjennom eller ikke, og vi skal jobbe profesjonelt inn mot hver eneste kamp denne sesongen. Veien tilbake til toppfotballen blir et hakk lenger, men vi har en langtidsplan som vi jobber etter, og målet er fortsatt å komme tilbake i norsk toppfotball, og dit skal vi! Lyn kommer alltid tilbake! sier Egholm.

LES OGSÅ: Her er det nesten ingen arbeidsledige

Neste år vil bli tøffere

For Lyn vil denne sesongen handle om å kvalifisere seg for den nye3. divisjonen som vil bestå av færre lag enn årets divisjon. Det betyr at Lyn spiller på et høyere nivå neste år hvis klubben klarer kvalifiseringen.

– Deretter venter et trangt nåløye i den nye andredivisjonen, men dette er utfordringer vi ser frem mot, sier Egholm.

En av konsekvensene av dagens vedtak på Fotballtinget, er at spillerlogistikken kan bli noe mer utfordrende med tanke på å hente eksterne forsterkninger, mener treneren:

– Vi skal fortsatt jobbe godt på den fronten, men det kan fort bli enda viktigere inn mot neste sesong.

LES OGSÅ: Erik har bestemt seg. 16-åringen blir i Lyn

Cupen årets største mål

– Dermed blir kanskje NM den største gulroten i årets sesong?

– Der skal vi i alle fall mobilisere! Et cupoppgjør mot VIF på Bislett hadde ikke vært feil når skuffelsen over at overgangsåret ikke ble 2017 har lagt seg. Vi skal uansett stå på videre vi, lover Egholm.

Bastionen håpet på to opprykk på rad

LES OGSÅ: Sulteforede supportere i Bastionen ble premiert med Årets navn i Nordre Aker, etter nedrykkssesongen

– Vi skal ha to opprykk på rad. Mikkis og Tresor bygger et langsiktig lag, og driver ikke med brannslukking, slik som nok har vært tilfelle i klubben tidligere, sa Cecilie Halseth i Bastionen-styret, da supporterklubben ble tildelt prisen for Årets Navn.

Nå ryker altså den drømmen for supporterne.

Vedtaket på Fotballtinget ble ikke godt mottatt på Twitter:

LES OGSÅ: Flest fikk støtte til el-sykkel i Nordre Aker

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...