Nordre Aker Budstikke

Lyn, Korsvoll, Kjelsås og Skeid kom gjennom «sesongen fra helvete»

Lyn er seriemestere i 3. divisjon, avd. 2, i 2016. Bildet er tatt tidligere i sesongen. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Endelig er 2016-sesongen unnagjort. Sesongen som hadde lite annet å by på en ren overlevelse for A-lagene i fotball for herrer. Nordre Aker-lagene holdt stand og kan starte 2017 på samme sted i divisjonssystemet som i år. Det er grunn til å feire.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2016 kl 11:33

NORDRE AKER: Det er tid for å puste ut. For lite var sikkert før årets sesong.

Nytt seriesystem fra 2017 fører nemlig til kjempeskrell både i 2. og 3. divisjon. 2016 er overgangsåret, der antall lag i de to divisjonene reduseres kraftig.

Lyn ble seriemestere i 3. divisjon

Etter 2016-sesongen rykker nemlig ingen lag opp fra 3. divisjon. Det er ekstra surt for Lyn som rykket ned fra 2. divisjon i fjor, og som hadde som målsetting å gjøre tiden på nivå fire kortest mulig. Selv med 65 poeng og overlegen seier (15 poeng foran Skjetten på andreplass) i sin avdeling i 3. divisjon blir også neste sesong på samme nivå.

«Sesongen fra helvete» omtales 2016 som på Lyns egne nettsider. Men ildprøven ble bestått. Med 3-2-seier over Lommedalen i sesongens siste kamp på Bislett lørdag, kunne spillere, Bastionen og øvrige supportere juble, og se fram til et 2017 der målsetingen er opprykk til 2. divisjon.

LES OGSÅ: Bastionen samler inn penger til kreftsaken. Har 30.000 som mål – slik kan du bidra


– Det var moro i dag! Det er kanskje bare 3. divisjon vi vinner, men vi har nådd vårt mål etter en lang sesong, og avslutter foran et fantastisk Bastionen. Da er det lov å smile! sier trener Mikal Aaserud til Lyns nettsider.

Korsvoll sikret

Korsvoll, i samme avdeling, sikret sist helg fornyet kontrakt i 3. divisjon, da de slo Strømmen imponerende 12-1. Lørdag spilte de sesongens siste kamp, mot Lokomotiv Oslo, som endte 3-3 og med poengdeling. Men med 46 poeng totalt var likevel tredjeplassen på tabellen sikret for herrene fra Korsvoll.

En god plassering har vært rivende nødvendig. Det er bare topp fire i hver avdeling (pluss de åtte beste femmerne) som overlever på fjerde nivå (3. divisjon). De øvrige ramler ned til 4. divisjon.

Tabellen i 3. div Menn avd 02 2016. (Fotball.no)

Tredjeplass til Skeid i 2. divisjon

Samtidig mister halvparten av lagene i 2. divisjon plassen sin, og rykker ned etter 2016-sesongen. Det betyr at lagene fra 8. til 14. må ned ett nivå. Naboene, og rivalene, Skeid og Kjelsås har vært i samme divisjon denne sesongen. Og der Kjelsås var det stabilt beste laget i fjor, med naboen på Nordre Åsen et lite stykke under seg, har situasjonen vært motsatt i år.


Johnny Buduson ble årets toppscorer i Skeid, med 21 mål i 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tom Nordlie kom inn i mai og løftet Skeid, og i høst klatret de opp til 2. plass på tabellen, forbi Finnsnes.

Laget fra Troms lot imidlertid ikke det gå upåaktet hen, og har siden passert oslolaget, og tatt tilbake andreplassen.

Etter sesongens siste kamp på Nordre Åsen lørdag, som endte med 2-1-seier til Skeid over Follo, har Skeid 52 poeng, og sikret dermed tredjeplass på tabellen, 15 poeng bak suverene Tromsdalen.

Dermed står spenningen om Tom Nordlie blir med Skeid også neste år, og klarer å løfte laget nærmere toppen av norsk fotball.


LES OGSÅ: Hva tenker Skeid om 2017?

Nerver i Kjelsås

Kjelsås har hatt kniven på strupen ettersom de i høst har surfet mellom 7. og 8. plass på tabellen. Mellom nedrykk og fortsatt divisjonskontrakt.

Nest siste serierunde sikret de imidlertid plassen med 5-1-seier over Alta.

Også fra sesongens siste kamp gikk Kjelsås seirende ut, og vant 1-0 over Stabæk 2. Ettersom Skeid slo Follo endte både Kjelsås og Follo med 41 poeng, men med bedre målforskjell til Follo endte Kjelsås sjetteplass på tabellen.

Tabellen i 2. div Menn avd 01, PostNord-ligaen, 2016. (Fotball.no)

Slik blir 2017

Neste sesong vil fortone seg annerledes for våre lokale lag.

Det nye systemet innebærer at det bare er to 2. divisjonsavdelinger (nivå tre i norsk fotball) i 2017. Det vil være seks 3. divisjonsavdelinger (nivå fire, kalt «Regionsligaen») og hele 24 4. divisjonsavdelinger (nivå fem, kalt «Kretsligaen»).

Tilværelsen i 3. divisjon vil ikke bli like tøff i 2017: Kun fire lag vil da rykke ned i hver 3. divisjonsavdeling, mens vinneren av hver 4. divisjonsavdeling rykker opp.

Samtidig vil motstanden Korsvoll og Lyn møter i 3. divisjon sannsynligvis bli hardere, når den store andelen nedrykkede 2. divisjonslag fra 2016-sesongen, plutselig spiller på nivå fire.

Toppserielag i 2017?

Nordre Aker kan få et lag i Toppserien for kvinner neste sesong. Lyns Damer spilte i helgen uavgjort mot Kongsvinger, og er med det klare for kvalifisering til Toppserien. De møter enten Medkila IL eller Urædd.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...