Nordre Aker Budstikke

Lyn satte nykommerne på plass

Pellegrino satte 3-0-målet og sørget for stemningen på KFUM Arena. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Søndag måtte Lyn låne bane av KFUM til seriestart, og tok imot nyopprykkede Melbo fra Vesterålen. Og det kan bli en lang hjemtur for bortelaget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2018 kl 21:12

EKEBERG: Verken Bislett stadion eller Kringsjå har våknet fra vinterdvalen, og derfor måtte Lyn sesongåpne hjemme «borte» på KFUM Arena på Ekeberg - mot Melbo, fra Hadsel kommune i Nordland.

Sistnevnte nyopprykket til 3. divisjon. Førstnevnte som veldig skuffet måtte ta en sesong til i 3. divisjon.

Kampfakta

Lyn – Melbo: 3-0 (1-0)

  • KFUM Arena, Ekeberg
  • Mål: Eirik Haugstad, Lyn (2, 65), Anwar Pellegrino, Lyn (79).
  • Gule kort: Ruben Kristiansen Tollefsen, Melobo (52)

Første omgang

Så er 3. divisjon i gang for Lyn Toppfotball med et aldri så lite smell. For allerede etter knapt to minutter spilt scorer Lyn, ved kant Eirik Haugstad, som er tilbake i klubben etter flere år i Eliteserie og 1. divisjon. Han er omtalt som en av fotball-Norges raskeste.

Scoringen komm etter pasning fra spissen Chimaobi Ifeanyichukwu Ifejilika, eller Chima, som Lyn kaller han. Chima kom fra Korsvoll til Lyn etter fjorårets sesong, og har vist fart, fysikk og målteft i vinter.


Jubelen fra tribunen kan høres over på andre siden av Ekebergsletta.

Tomålsscorer Eirik Haugstad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Klarer ikke avslutte

Lyn hadde flest sjanser, og god kontroll på spillet i førsteomgang, mot et Melbo som la seg lavt i starten. Blant annet viste Chima seg fram og kom til flere veldig gode muligheter.

I siste del av førsteomgang fikk Melbo frispark, rett utenfor 16-meteren, men skuddet gikk utenfor. Det er stort sett så farlige gjestene blir.

På tampen av førsteomgang kom Lyn til flere cornere og fikk flere gode muligheter, men lagene gikk til pause med 1-0 til hjemmelaget. Til tross for Lyns kontroll på spillet, manglet det presisjon og uttelling – for mange skudd gikk over eller utenfor.


Og det tredje laget på Ekeberg i sola var selvsagt trofaste Bastionen som sang, brølte, trommet og heiet hjemmelaget fram, uten stopp i to ganger 45 minutter.

Bastionen holdt det gående hele kampen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Andre omgang

Det ble ingen bytter for noen av lagene i pausen. Lyn fortsatte å presse. Temperaturen steg på banen og det varr flere tøffe dueller. Det ble en spennende siste halvtime i første seriekamp i 3. divisjon.

Lyn hadde spillet, men Melbo prøvde seg litt innimellom. Det stopper imidlertid i Lyns forsvar.

I det 61. minutt gjorde Lyn sitt første bytte, Jonas-Aleksander Bakken inn for Chimaobi Ifeanyichukwu Ifejilika.


Lyn-Melbo 15. april 2018. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Så løsner det

Så eksploderte det etter 65 minutter, både på banen og hos Bastionen. Eirik Haugstad igjen - brukte farta og satte et nydelig mål med avslutning i det lengste hjørnet. 2-0 til hjemmelaget.

Haugstad ble byttet ut ikke lenge etter, Bjarte Hovland kom inn. Kampen svingte litt frem og tilbake, men Melbo kom ikke til de store sjansene.

Lyn gjorde sitt tredje bytte, etter 76 spilte minutter - Johannes Fylkesnes Johannessen kom inn for Oskar Martinus Hansen.

Så senket hjemmelaget virkelig skuldrene og koste seg ute i sola på Ekeberg. Julian Veen Uldal kom elegant oppover på høyrekanten - til Pelligrino som sto alene og bare ventet på å sette pasningen fra Uldal rett i kassa. 3-0!


Lyn feirer scoring. Lyn-Melbo 15. april 2018. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nær å score enda flere

Pelligrino fortsatte å male på, og var nære på flere ganger i siste del av andreomgang. Han var sågar alene med keeper, men mislyktes i å drible seg forbi Melbo-keeperen. Han fikk i stedet sendt en pasning til Hovland, men skuddet gikk over.

Siste bytte for Lyn i det 81. minutt, inn Athit Stephen Berg, ut Julian Veen Uldal.

To minutter etter fikk Lyn frispark, fra rundt 20 meter. Men et litt slapt skudd gikk rett på keeper.

Lyn vinner fortjent 3-0, men hjemmelaget burde ha scoret enda flere mål.

Les flere kampdetaljer på Fotball.no

Korsvoll gikk fra ledelse til tap

Lyns naboer, Korsvoll som spiller i samme 3. divisjonsavdeling, serieåpnet på Korsvoll kunstgress mot Harstad. Det ble en målrik kamp, som desverre ikke endte i Korsvolls favør. Til tross for at hjemmelaget ledet 3-1 til pause ved Stig Markus Gjelten Hovdal (straffer, 12 og 44) og Andreas Knudsen Nordheim (23), utliknet Harstad i andreomgang. Først etter 50 minutter, så på tampen av omgangen etter 79, 86 og 90 minutter.

I tillegg ble tre Korsvoll-spillere – Anders Winther Kogstad, Bo David Lundström og Erlend Bergwitz Saur – utvist.

Dermed tapte Korsvoll 3-5, og står poengløse etter én spilt runde.

Lyn-Melbo 15. april 2018. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Seriestart med lokaloppgjøret Kjelsås-Skeid: Sola skinte, masse folk, ingen målfest - 2. divisjon er i gang

Lokalavisa tok med Kjelsås-kapteinen og Skeid-kapteinen på trikketur

Tidligere superspiss spår Oslo-thriller i 2. divisjon

Slik spilles første runde i cupen for Kjelsås, Skeid, Lyn og Korsvoll

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...