Nordre Aker Budstikke

Lyn-spiller (25) operert for kreft

LYN-SPILLER: Bjørn Lidin Hansen er operert for kreft, men håper han kan være tilbake på banen i løpet av den neste toårsperioden. Foto: LYN1896.NO

Bjørn Lidin Hansen har skrevet under en ny toårskontrakt med Lyn, men må dessverre kjempe på en helt annen arena enn fotballbanen i tiden som kommer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2015 kl 20:52

KRINGSJÅ: – Jeg trente godt i desember og januar i den tro at jeg skulle få min beste sesong som fotballspiller. Veldig klar for å revansjere fjoråret. Så lå jeg plutselig på sykehus for å ta masse tester for å finne ut om en svulst var ondartet. Livet ble snudd på hodet, forteller Lidin Hansen til Lyns nettsted lyn1896.no.

Han ser ikke syk ut og er ved godt mot. Men han har vært gjennom en mental påkjenning 25-åringer flest aldri opplever, og har foran seg en tid hvor også fysikken vil bære preg av behandlingen.

Tung beskjed

For et års tid siden oppdaget han en klump i armen som først ble vurdert som godartet. I februar i år fikk han imidlertid den tunge beskjeden om det dreide seg om en ondartet svulst og diagnosen beinkreft.

9. mars ble han operert og nå venter 10 måneder med cellegiftbehandling ved Radiumhospitalet.

– Operasjonen var vellykket og det var ingen spredning. Jeg har ikke noe vesentlig funksjonstap og prognosen er god.


LES OGSÅ: Tresor Egholm: «For toppen vil det alltid virke ulogisk å satse på at de nest beste skal bli best»

Vil tilbake på banen

– Idretten har gjort meg vant til å takle motgang og medgang. Fotball er min store lidenskap i livet og målet mitt er å løpe ut på Bislett igjen foran Lyn-fansen. Akkurat det blir en viktig motivasjon for meg fremover, når jeg skal gjennom cellegiftbehandling for å bli frisk, sier Lidin Hansen, som debuterte for Lyn allerede som 16-åring i NM, og gjorde comeback syv år senere i 2013.

Imellomtiden ble det spill i Tromsø og Tromsdalen, hvor han også fikk Tippeligadebut, skriver lyn1896.no.

Fredag før påske undertegnet han en ny toårskontrakt med Lyn, med et sterkt ønske om å være på banen igjen før den utløper.

LES OGSÅ: Lyns spillerstall 2015 er nesten komplett


– Det er gjensidig fra klubben. Bjørn har vært en nøkkelspiller siden han kom til Lyn og kan bli det igjen. På den ene siden fremstår fotballen som uviktig i en slik situasjon, men den kan samtidig bidra som en ledestjerne i sykdomsperioden, sier assistenttrener på a-laget, Henrik Dahl.

Som en følge av budsjettkuttet i kjølevannet av 2014-sesongen, var Tromsøværingen forberedt på å ta en større stilling som trener i klubben for å spille videre på amatørkontrakt.

Dahl forteller at Lidin Hansen hadde tilbud om å bli akademitrener hver ukedag i tillegg til å være ansvarlig for et eget lag i ungdomsfotballen.

– Han har hatt en viktig rolle også som trener i klubben og har vært savnet av både kollegaer og spillerne på akademiet de siste månedene. Vi har vært klar over situasjonen hans en tid og gleder oss over at han er tydelig på at han vil tilbake som spiller og trener i Lyn, sier Dahl.

LES OGSÅ: Så gode skal Lyn bli på spillerutvikling

Motivert av Premier League-stjerne

Heldigvis er det flere eksempler på idrettsutøvere på internasjonalt toppnivå som har kjempet seg tilbake fra alvorlig sykdom og fortsatt der de slapp. Christian Berge kom tilbake på håndballbanen etter lymfekreft, mens Newcastle-spiller Jonas Gutierrez nylig var tilbake i Premier League etter testikkelkreft.

– Det er klart at historien til disse spillerne er oppløftende. Jeg er ved godt mot og setter stor pris på den gode støtten jeg får fra familien, venner og fra Lyn, forteller Lidin Hansen til lyn1896.no.

LES OGSÅ: Suksesstrener tilbake i Lyn: – Velkommen hjem!

Les nyheter fra Nordre Aker Bustikke her.


LES OGSÅ: Han har fjernet 8000 føflekker: – Pass på påskesola

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...