Nordre Aker Budstikke

Lyn var konger på Bislett

Lyn startet best, men så tok Tromsø over føringen, og scoringsansvaret. Her Erik Botheim i et tappert forsøk mot Tromsø. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

…i 20 minutter. Deretter blåste det kun fra nord.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2016 kl 22:00

BISLETT: Sju ganger satte Tromsø ballen i nettet bak Lyn-keeper Thomas Sandsør før dommeren blåste av etter 90 minutter på Bislett.

Dermed ble det ikke mer enn et hei og hallo for Lyn i årets cup, før de er ute av turneringen.

SE STOR BILDESERIE FRA KAMPEN HER!

Lyn startet best

Men det var ingenting som tydet på overkjøring da kampen startet, foran 2129 tilskuere på Bislett. Lyn-supporterne var mange, men må nok se seg slått av Vålerenga i antall, når storebror i oslofotballen møter samme lag til søndag.

LES OGSÅ: Divisjons-lillebror Lyn yppet seg: Kan Lyn slå Vålerenga mot Tromsø


De første 20 minuttene var det faktisk Lyn som var det førende laget. De presset, kom til sjanser og fikk frispark, men alt gikk over buret.

Tromsø-mål på løpende bånd

Da Tromsø-spillerne til slutt fikk ristet av seg Lyn-skrekken, tok de imdlertid over føringen, og etter en halvtime spilt plasserte Tromsøs Thomas Lehne Olsen ballen i mål, direkte på frispark. Samme mann la på til 0-2 etter 35 spilte minutter.

Tromsø gjorde alt for å rette opp inntrykket fra de første 20 minuttene, og scoret tre på seks minutter. Sofien Moussa sørget for behagelig ledelse for gjestene til pause.

Etter hvilen var Lyn frempå igjen, men det varte ikke lenge. Nivåforskjellen ble tydelig, og Lyn hadde lite å stille opp med mot Tippeliga-spillerne. Det ble fire, fem, seks og til slutt sju – null. Det siste i kampens siste spilleminutt. På sjette scoring mistet sågar speaker oversikten.

LES OGSÅ: Nesten cup-bombe på Grefsen stadion: Adrian og Korsvoll yppa seg mot Stabæk og Skeid trenger ikke skamme seg etter cup-møte med Strømmen

Vant på tribunen

På tribunen var det imidlertid Lyn-supporterne som vant overlegent. De overgikk Tromsø-supporterne i antall og lydnivå.

Kaldt på Bislett. Men Lyn-fansen gir seg aldri. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Vi skal fylle stadion, og sørge for at det blir godt med folk på Lyn-kamp, for en gangs skyld, sa Isberget sør-leder Cisilie Olsen til Nordre Aker Budstikke før kampen.

Akkurat dét greide Lyn-supporterne fint på egenhånd.


– Det var mye bra de første 30, men etter baklengsmålet gikk luften litt ut av gutta, sier Thomas Nordeng i Bastionen, og legger til:

– Aldri kult å tape, men dette var bare en bonuskamp for oss, tross alt. Jeg regner med at det er en revansjesugen gjeng vi ser mot Korsvoll på lørdag.

LES OGSÅ: Kjelsås slo Ørn-Horten – videre til runde to i cupen!

SE STOR BILDESERIE FRA BISLETT HER!

Lyn-uke

I forkant av kampen hadde Lyn og Bastionen mobilisert stort for å markere sesongstart. De har sparket i gang en Lyn-uke for å vise frem og spre Lyn-farger i gatene og på nett.


LES MER: Vis at du holder med verdens vakreste lag

Lørdag vant Lyn behagelige 0-4 over Manglerud Star på bortebane, mens det på lørdag er klart for nok en hjemmekamp på Bislett. Da er det naborival Korsvoll som venter i andre runde i 3. divisjon.

LES LYN-SPALTEN FØR KAMP: Cupskrell på Bislett?

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...