Nordre Aker Budstikke

– Må komme på trening for å trene, ikke for å bli trent

Fra venstre Lyn-spillerne som har vært på første landslagssamling for jenter 15 år: Ingeborg Stenvold, Kamilla Melgård og Leonie Hesla Riis. Foto: Eivind Taksrud, Who Dares

Lyn-jentene har vært på sin første landslagssamling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2020 kl 08:13

KRINGSJÅ: De har lenge vært lovende fotballtalenter, og nå har Lyns Ingeborg Stenvold, Kamilla Melgård og Leonie Hesla Riis unnagjort aller første landslagssamling. Her har de fått matchet seg mot landets beste 14- og 15-åringer, og jentene sitter også igjen med karriereråd direkte fra landslagsspiller og Chelsea-proff Guro Reiten, ifølge pressemelding fra NFF og Equinor Morgendagens helter.

Flere og flere norske fotballjenter får leve proffdrømmen i utlandet. På tross av manglende internasjonal motstand på samling, er Lyn-spillerne mer motivert enn noensinne.

Ingen landskamp

Landslagsjentene har tatt ytterligere et steg opp etter at de deltok på Equinor Talentleir i august, men drømmen om offisiell landskamp med flagget på brystet lar likevel vente på seg. På grunn av korona-situasjonen har sesongen 2020 vært preget av store begrensninger for de unge Lyn-jentene og resten av fotball-Norge.

Pressemeldingen skriver videre om Ingeborg Stenvold, midtbanespiller med god spilleforståelse, gode orienteringsevner og en sterk pasningsfot. Etter en amputert sesong var det fint å delta på sin første landslagssamling:

− Det har vært en annerledes sesong, men jeg har fått jobbet godt i klubb og utviklet meg selv som fotballspiller selv om. Jeg hadde jo håpet at landslagssamlingen i høst ville bestå av landskamp mot enten Sverige eller Danmark, men selv om det ikke ble noen offisiell landskamp, er jeg bare glad for at det i det hele tatt ble samling, sier Ingeborg i pressemeldingen og legger til:


− Det er veldig stort og gøy å ha gjennomført min første landslagssamling. Det er stas å få spille mot så gode spillere og å få teste det høyeste nivået i Norge på mitt årskull.

Drømmer om Barcelona

Midtbane- og spisstalentet, Kamilla Melgård, drømmer om å bli verdens beste fotballspiller, og vil spille på A-landslaget og Barcelona. Hun legger ikke skjul på at deltagelsen på sin første offisielle landslagssamling ga mersmak:

− Det var veldig stort å være på min første landslagssamling. Jeg føler at det er et bevis på at jeg har jobbet hardt og godt, noe jeg skal fortsette med videre. Denne sesongen har vært veldig spesiell, men jeg føler at jeg har fått trent mye alternativt og på utviklingsmål innenfor fotballen. Jeg har også hatt god oppfølging av trenerne mine gjennom denne perioden, og har et mål om å være best når kampene starter i gang igjen. Med denne tiden bak seg er det fint å være samlet på landslagssamling. Dette gir mye motivasjon videre, sier Melgård i pressemeldingen, og som er kjent for sine sterke offensive kvaliteter en mot en, høy fart og god spilleforståelse.

Guro Reiten

Under et spillermøte mot slutten av samlingen, ble J15-spillerne møtt av en stor overraskelse da Equinor Morgendagens helter-mentor, Guro Reiten, dukket opp på storskjerm i møterommet. Hun er for tiden samlet med A-landslaget der de lader opp til tirsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Wales. Med seier er Norge sikret EM-sluttspill i England i 2022. På lager hadde Reiten massevis av tips og råd til de unge, fremadstormende fotballtalentene:

− Jeg husker hvor sinnssykt artig det var å bli tatt ut på Equinor talentleir som 15-åring. Den følelsen av å bli tatt ut på landslaget har jeg hatt hver gang etterpå også. Gjennom talentleir og landslagssamlinger får man møte de flinkeste folkene, og møte spillere som har de samme drømmene og samme målene som deg selv. Kanskje noen er bedre enn deg også. Det gir motivasjon til å jobbe enda hardere og man får se hvor lista ligger og ta det med tilbake til hverdagen. Landslagsskolen er et veldig viktig sted for læring, og det finnes ingen bedre plass å få de gode rådene enn i rommet dere sitter akkurat nå, fortalte Chelsea-spiller og Equinor Morgendagens helter-mentor Guro Reiten.


Lyn-trioen lot seg inspirere:

− På møtet fortalte Guro at fotball er og har alltid vært det morsomste hun vet. Det er dette jeg skal tenke på når jeg er nervøs for en kamp, sier Leonie Hesla Riis. Jeg spiller fotball fordi jeg synes det er kjempemorsomt og når jeg spiller kamp skal jeg først og fremst kose meg og ikke stresse.

− Det gjorde inntrykk på meg da Reiten fortalte om hennes beste fotballminne. Hun fortalte om alle følelsene og hvordan kampen opplevdes utpå banen, særlig etter all motgangen de hadde møtt tidligere i EM, supplerer Ingeborg Stenvold.

Flere norske fotballjenter lever proffdrømmen

NFF Landsslagskolen som støttes av Equinor Morgendagens helter handler om å videreutvikle de beste fotballtalentene vi har her i landet, for å kunne fostre frem fremtidens landslagsspillere. At Norges beste fotballjenter igjen er nære ved å kvalifisere seg til et internasjonalt mesterskap vitner om et godt, målrettet og langsiktig talentarbeid fra tidlig alder. Leder for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, er stolt over flaggskipet på damesiden:

− Alt ligger til rette for at vi enda en gang vil kvalifisere oss til et internasjonalt sluttspill, og det vil være en stor bragd for oss som tross alt er en liten nasjon. Vi ser også en økning av norske spillere som leverer varene i de største europeiske ligaene, både på dame- og herresiden, og Reitens prestasjoner i Chelsea er inspirerende for alle unge fotballtalenter i Norge. Modellen med Landslagsskolen har gitt gode resultater for våre landslag, og vi skal fortsette å gi et godt tilbud til de unge talentene, som Leonie, Kamilla og Ingeborg, som ønsker å bli best.

Må komme på trening for å trene, ikke for å bli trent

Mens Reiten og resten av landslagsjentene får spille landskamper, lar drømmen om offisielt landslagsspill vente på seg for Lyn-talentene og resten av J15. De legger likevel ikke skjul på at motivasjonen til å jobbe beinhardt fremover er helt på topp, og har klare tanker om hva som kreves for å nå toppen:

− For å oppnå min drøm er det viktig at jeg er nysgjerrig. Jeg må også komme på trening for å trene, ikke for å bli trent. I tillegg er det viktig at jeg gjør ting riktig utenfor banen, med tanke på restitusjon og sånn, ifølge midtstopper Leonie Hesla Riis.

Det unge stopper-talentet trekker frem kommunikasjon i bakre firer og duellspill som hennes sterke sider på banen, i tillegg til gode første- og andreforsvarer-egenskaper. Hun har klare utviklingsmål for resten av høsten og vinteren:

− Aggressivitet i hodedueller, orientering både nært og fjernt og valg med ball er fokusområder for meg utover høsten. Særlig valg på når jeg skal ta med ball frem og når jeg skal holde på den.


Landslagstrener Lena Tyriberget er imponert over nivået som Lyn-trioen og resten av J15-troppen har vist:

− Det er stort for jentene å være på sin første landslagssamling og felles for alle er at de har overbevist mange på veien for å bli tatt ut. Disse spillerne er tatt ut fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre dem til toppspillere. Det har vært en utfordrende tid for dem i år, med mye trening alene på grunn av koronasituasjonen. Derfor er det ekstra gledelig og ikke minst viktig at de får samlet seg nå. Spillere som ønsker å pushe seg selv for å nå toppen er nødt til å ha arenaer som dette.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...