Nordre Aker Budstikke

Brøyter seg opp på world-rankingen:

Mamma hjelper Oskar med å få i seg 7000 kalorier - hver dag!

Oskar Tåsenplogen Marvik tok gull etter tre kamper i Zagreb, første world ranking turnering i år. Foto: Cadir Kaliskan

Oskar Marvik - alias Tåsenplogen - forteller at han synes det er utrolig gøy å være bryter om dagen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2019 kl 11:03

TÅSEN: I første world ranking turnering i 2019: Grand Prix, Zagreb Open i Kroatia, vinner lokale Oskar Marvik (23) fra Tåsen gull etter tre kamper, og rykker opp fra nummer 10, til nummer fire på world ranking-lista, i 130 kilos klassen.

HER KAN DU SE MATCHENE TIL OSKAR

– Nivået på turneringen var høyt. Med utøvere som har VM og EM medaljer, og også OL deltakelse, forteller Oskar fra turneringen.

Nå er det treningsleir i 12 dager med 15 andre nasjoner i Budapest som gjelder, før det er klart for en ny runde med Grand Prix World Ranking turnering i Ungarn.

OL-plass?

Oskar synes at det er utrolig gøy å være norsk bryter om dagen:


– Satselaget vårt i regi av Norges Bryteforbound, #VikingsToTokyo2020, har en unik treningskultur, hvor vi reiser rundt hele året å pusher nye grenser på brytematta hver dag. Jeg er ekstremt stolt over å være en del av laget og den vinnerkulturen vi har, med Fritz Aanes i spissen som headcoach. Fra 2012 - 2019 har vi vunnet 17 internasjonale mesterskaps- medalje, fra EM og VM, forteller Oskar videre.

Dette året gjelder å sikre seg OL- plass, under VM i Kazakstan.

– Topp fem får OL-Billett. Totalt er det ni OL-billetter å krige om, dersom du kommer fra Europa. VM, en kontinental kvalik og en verdenskvalik, hvor du må være topp to.

Mamma sikrer kaloriinntaket

Han forteller om Team Tåsenplogen, som har vokst seg til et stort team med mange gode samarbeidspartnere. Og der andre kanskje forsøker å redusere inntakt av kalorier, så må Oskar ha i seg 7000 kalorier - hver dag:

– Uten temaet ville satsingen blitt vanskelig. Sportklubben av 1909 støtter også opp med det som trengs. Jeg er veldig takknemlig for å ha denne gjengen med på laget. Nå veier jeg 125 kg og bryter i 130 kg. Så jeg har enda litt mer muskler som skal på kroppen. 7000 kalorier-inntaket går også bra, med en kjær mor på hjemmebane som har bakgrunn som kokk, sier Oskar.


Og hvorfor har Oskar Marvik tilnavnet Tåsenplogen? Det kan du lese mer om her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...