Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Maridalsgutter skal ut og fly med en utedo

HALLO PÅ DO: Christoffer Helvik, Peder Nilsen, Magnus Holm Hagen og Robin Helvik (Sindre Hansen var ikke tilstede da bildet ble tatt) i det som senere i måneden skal bli en ferdig, svevende utedo. Foto: ANDERS KURÅS

Hvis du har levd en stund husker du nok «Ta sjansen» i Besserudtjernet i Holmenkollen. I 2015 har konseptet blitt langt mer «svevende».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2015 kl 15:07

MARIDALEN/BJØRVIKA: – Vi må tørre å drite oss ut, bokstavelig talt, gliser kameratgjengen bak bidraget «Trekkfullt», som er fra Nordre Aker og er plukket ut som deltakere i Red Bull Flugtag.

For ordens skyld; Det NRK-sendte «Ta sjansen», en årlig sommerslager fra 1983 til 2002, har ingen annen tilknytning til det helsprø fly-arrangementet Red Bull Flugtag, enn at det lar kreative gærninger lage høytsvevende og særdeles fuktig underholdning.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Verdensomspennende underholdning

Energidrikk-produsenten Red Bull står bak arrangementet, som ble arrangert første gang i Wien i Østerrike i 1991. Siden har mer enn 100 Flugtag-arrangementer funnet sted rundt om i hele verden, fra San Fransisco til Dubai, med publikumstall opp mot 300.000 (i Hamburg i 2004), ifølge arrangøren.

VÅTT: Det ender som regel i vannet, slik som for disse deltakerne i «The Bathroom Five». Foto: RED BULL FLUGTAG

Konseptet er som nevnt velkjent: Bygg en crazy farkost, legg til fart og høyde (en seks meter høy rampe), og prøv å fly lengst mulig før det hele ender med et mer eller mindre spektakulært splæsj i fjorden.

I Norge har det blitt arrangert én gang tidligere, i 2011.

23. august klokken 13.00 går det (i denne sammenheng bokstavelig talt) nok en gang av stabelen, i Bjørvika. Og det hele er gratis for publikum. Dermed er det duket for en folkefest, og en god mulighet for at gutta fra Maridalen og Kjelsås virkelig skal få «drite seg ut».

HØYT: Seks meter høy er rampen som farkostene setter ut fra. Show og flyegenskaper premieres. Her «Le Chicken team» fra annet Flugtag-arrangement. Foto: RED BULL FLUGTAG

LES OGSÅ: Anmeldelse av Maridalsspillet 2015

Tidenes lengste Flugtag-svev er på 78,5 meter, utført av «The Chicken Whisperers», et lag med luftfarts- og maskiningeniører fra California, i september 2013.

Inspirasjon fra Maridalen

Om svevet blir like langt for kvintetten «Trekkfullt» fra Nordre Aker, gjenstår å se.

Gjengen, bestående av 19-åringene Peder Nilsen, Christoffer Helvik, Robin Helvik, Magnus Holm Hagen og Sindre Hansen, er i alle fall klare for å drite seg ut. Farkosten de skal prøve «å fly» med er nemlig...en utedo.

– Da vi satt oss ned noen dager før fristen, noterte vi ideer på hva vi kunne ha. Så kom utedoen, og vi synes det var det beste forslaget. Og noen av oss bor i Maridalen. Så synes vi at det passet å spille litt på det gamle, forklarer de.

At kameratgjengen er kreativ, er det liten tvil om. Nordre Aker Budstikke kunne tidligere i år fortelle om at de skapte mange smil og stirrende blikk med russebilen sin, som het Ruspulverguttene. Det navnet var en omskriving av en Vazelina Bilopphøggers-låt.

Utedoen derimot…

– «Trekkfullt» var det vi endte opp med, men vi var innom forskjellige greier. Som flyvende stol av noe slag, flyvende teppe… Men det ble flyvende utedo, for det likte vi best, forklarer de.

OG APPROPOS UTEDO: Toalettene på Sognsvann lekker, og forurenser vannet og grunnen

«Lokalt forankret» utedo

Strategien den 23. august er å «komme oss uti vannet på et eller annet vis og ikke havne på rampen». Målsettingen er en plassering blant topp fem.

Byggingen av utedoen er godt i gang. Alle fem har snekret litt tidligere.

– Vi skal lage den av treverk, først og fremst, og så bygger vi hjemme hos en av oss deltagerne. Så skal vi jobbe med å skaffer sponsorer for å få det litt billigere, sier guttene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SNEKKERBUA: Guttene har snekret litt før. Det kommer godt med når man skal bygge en do. Foto: ANDERS KURÅS

Alle deltakerne til Red Bull Flugtag er nøye plukket ut etter en søknadsrunde.

– Alle lag har blitt nøye valgt ut basert på idé og konsept. I søknadsprosessen mottar laget en pakke der de blir bedt om å skissere farkosten, oppgi spesifikasjonene for sitt fly, samt beskrive hvordan teamet skal sjarmere dommerne med show og valg av kostyme. Trekkfullt er plukket ut fordi de har et konsept som skiller seg ut, og med norsk, lokal forankring, sier Celine Marie Moe, kommunikasjonssjef i Red Bull Norge.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...