Nordre Aker Budstikke

Men gymsal-aerobicen var ikke død

Denne blide og sporty gjengen stiller i stadionhallen onsdager og lørdager, og det er plass til flere. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tvert imot. Her møtes denne blide gjengen to ganger i uka, svetter, hopper, spretter og ikke minst har det skikkelig moro. Se video i saken!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2016 kl 13:09

KJELSÅS: For det var i gymsalene det hele startet for de fleste i Norge. Aerobicen. Som så mye annet opprinnelig kom fra USA og selvfølgelig aerobic'ens mor, Jane Fonda og Go for the burn!

Det begynner å bli veldig mange år siden. Kanskje så lenge som 35 år siden?

Så kom alle treningssentrene, med egne aerobicsaler og store speil.

LES OGSÅ: Mens de venter på den kalde, fine tida på stadion

SE VIDEO HER!

Aerobicen lever

Men noen ting forblir. Og det er gøy. Som aerobicen i hallen på Grefsen Stadion.

– Jeg synes det er helt topp at det ikke er speil her jeg, da kan jeg konsentrere meg enda mer om å treninga, gliser Naja Danmar, en av de blide damene som står klare i den lille gangen, utenfor selve treningshallen på stadion.

LES OGSÅ: Når en som har vært død i 26 år, truer med å ligge ved siden av deg hver natt...

Instruktør Alannah begynner timen, pust inn og ut.... Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


Heidi Bjerke er en av de andre som er litt tidlig ute til trening. Som Naja har hun trent flere år i stadionhallen.

– Jeg trener jo selvfølgelig for å holde meg i form. Og så er det veldig hyggelige damer her, mange av oss jobber sammen også. Vi har det jo moro!

Damene legger til:

– Lite stæsj her, det er bra. Og mye bedre å komme seg hit nå, enn å legge seg på sofaen foran TV-en.

SE VIDEO TIL HØYRE FOR SAKEN


Heidi Bjerke i farta, og svett blir man. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Oppskalerte skolegården på Tåsen til «voksenstørrelse» og slet ut olympisk mester Kjetil Jansrud. Sjekk hvordan det gikk da vi teste løypa!

To ganger i uka

Det er hver onsdag kveld, klokken 21.00 og lørdag morgen 9.00. Aerobic på onsdag, styrke lørdag morgen.

– Det er fint det er så sent på onsdager, da har vi gjort unna leggetider og alt annet hjemme. Det er så deilig å avslutte kvelden på denne måten, og ikke minst starte lørdagen her i hallen også, sier Janne Viken.

Bånn gass i hallen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


Hun er oppmann, eller kanskje heller oppkvinne, for treningsgjengen.

– Dette er et tilbud til alle damene i området her. Vi er vel rundt 30 stykker i dag, men her er det jo som du ser plass til mange flere. Bare å møte opp, eventuelt ta kontakt med Kjelsås IL, telefon 22 22 50 03, for mer informasjon, inviterer Janne.

LES OGSÅ: Alle elsker Rusken! Stor feiring på Rådhuset.

SE VIDEO HER!

– Ikke noe press

– Det er jo ikke noe press her. Her gjør vi det vi føler for og orker å ta i. Har man skader og vondter, så er instruktørene flinke til å tilrettelegge for alternative øvelser.

Janne forteller videre at de innleide instruktørene er proffe og vet hva de driver med.

Svett og morsomt

Så er det damenes tur til å overta hallen. Where have you been all my life og Rihanna dundrer ut i den store hallen. Pust inn og ut, og så er de i gang. Brede glis, grapewine hit og dit, kule moves, hofter, armer, bein og svette damer.

Og ja; Garantert en morsom måte å komme i form på, og artig å se at ryktene om gymsal-aerobicens død er sterkt overdrevet!

Treningen er i regi av Kjelsås IL, og man må være medlem av laget for å delta. Det er ikke klippekort, men en fast sum hvert semester.

SE VIDEO HER!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...