Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kommentar:

«For toppen vil det alltid virke ulogisk å satse på at de nest beste skal bli best»

Tresor Egholm Foto: ARKIV

Det er en krevende øvelse å stå i konstant spagaten for å holde partene fornøyd på hver sin kant. Gjerne med mantraet "en vet jo ikke hvem som blir best til slutt" klart til å drepe alle gode debatter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2015 kl 11:29

Tresor Egholm, mangeårig Lyn-trener, har kommentert innlegget til Erling Fossen; Slaget om Frigg. Les Fossens innlegg her.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Det er lett å sitte på gjerdet og se at andre klubber sliter med å finne ut hvem og hva de ønsker å være, men jeg tror på ingen måte at Frigg er i en unik situasjon her.

Topp og bredde hånd i hånd vil alltid være en krevende øvelse. Frigg er dessverre et godt eksempel på hvor ille det kan gå til slutt. Når det sosiale i idretten plutselig skal gå på bekostning av de krav som stilles for å drive en toppsatsing, vil det alltid være parter på hver side av bordet som er mer eller mindre positiv til dette.

Les også: Må kvinner spille fotball toppløse - for å få mediadekning?


Når enkeltspilleres utvikling ikke skal gå på bekostning av breddens ønske om å holde laget samlet, vil det alltid være gode argumenter for det ene eller det andre. Kommunikasjon og åpenhet er uansett en viktig forutsetning, på samme måte som det er nødvendig for alle klubber som driver både topp og bredde, å erkjenne som Ivar Aasen at; "Til lags åt alle kan ingen gjere".

Det er en krevende øvelse å stå i konstant spagaten for å holde partene fornøyd på hver sin kant. Som regel ender man med noenlunde samlede ben, der bredden får et forsterket tilbud men fortsatt føler at klubbene burde satset mer på flertallet, gjerne med mantraet "en vet jo ikke hvem som blir best til slutt" klart til å drepe alle gode debatter.

For toppen vil det alltid virke ulogisk å "satse" på at de nestbeste skal bli best, eller sagt på en annen måte, at en ikke skal kunne gi et forsterket treningstilbud til de ivrigste og de som har kommet lengst i utviklingen i dag. Det kan godt tenkes at noen er sent utviklet eller at motivasjonen hos en mindre ivrig spiller vil komme på et senere tidspunkt, men problemet oppstår når man i frykt for å ekskludere noen potensielt gode spillere, ikke tør å gi et forsterket tilbud til de som er best i dag.

For er det en ting vi vet, så er det at det er et langt løp. Det er et mentalt umenneskelig fjell som skal bestiges for å nå den internasjonale toppen. Vi vet at de beste har trent masse, fra ung alder. Ikke bare organisert, men utallige timer med alternativ trening og egentrening. Dedikasjon, forpliktelse, forsakelse og indre motivasjon er parametere som er viktige forutsetninger før en begynner å stille større krav til læring, terping og øving for å nå toppen. Samtidig vet vi at det er en krevende øvelse å trives utenfor komfortsonen, ikke alle mestrer denne.

Les også: Det er kun en fotballkubb jeg kan styre min begeistring for

Det er også en krevende øvelse å være leder. Når upopulære avgjørelser skal tas på bekostning av enten den ene eller den andre parten kan virkemidler som kommunikasjon, åpenhet, ærlighet og ryddighet løse mye. Men først og fremst må klubbene finne ut hvem de er, og hvem de skal være. Det er lett å sitte på utsiden og akseptere at Frigg har rotet det til for seg selv, i den saken er alle tapere, uansett hvordan man vrir og vender på det. For oss andre kan det være en grei påminnelse om at alle klubber har behov for å vite hvem de er.


Tresor Egholm
fotballtrener og fotballspiller

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...