Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyn-spalten:

«Hvordan i allverden har vi blitt så akterutseilte?»

– Hva har vi drevet med siden vi startet på nytt i 2010? spør Lyn-spaltist Fridtjof Grimsrud. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hva kan man si? Det er nitrist å følge Lyn om dagen. Personlig sliter jeg med å holde motet oppe.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Mjøner-Lyn. Å føre denne spalten til pennen i en positiv tone blir vanskeligere og vanskeligere for hver runde som går uten at Lyn tar poeng. Det er lite som minner om den festfotballen vi fikk servert for noen sesonger tilbake.

Motstanden da var riktig nok ikke av samme kaliber som nå, men det er lov å stille spørsmålet: Hvordan i allverden har vi blitt så akterutseilt som det vi i øyeblikket fremstår som? Vi lekte med Harstad på hjemmebane i 2013. I år slo Harstad oss 2-1 på Bislett.

Nå ligger vi dønn sist på tabellen og vi har tapt for to av våre nærmeste nedrykkskonkurrenter.

LES OGSÅ: «Miraklenes tid er over»

Hva har vi drevet med siden vi startet på nytt i 2010?

Olja Lyn har bidratt med midler til å lønne spillere vi sårt har trengt. Dette ble gjort i to sesonger før det ble opplest og vedtatt at ingen spillere skulle heve lønn i inneværende sesong. Dette har ført til at spillere har valgt å gå til andre klubber i området hvor de kan tjene til salt i maten.

Er stallen for svak? Er ikke treneren dyktig nok på feltet?

Vi sitter igjen med et ungt og sikkert sultent lag, men det eneste vi har å koke suppe på er spiker. Suppa er fryktelig tynn. Er stallen for svak? Er ikke treneren dyktig nok på feltet? Er det faktorer i og rundt laget som bidrar til de begredelige resultatene?

LES OGSÅ: Varlser treneredringer i Lyn

Jeg skal være forsiktig med å spekulere i dette. Jeg har derimot klokkertro på at ingen, ingen i lynmiljøet, hverken spillere, trenere, støtteapperat, fans eller administrasjon kan vedkjenne seg det sørgelige synet Lyn er om dagen.

Hva fremtiden vil bringe av poeng får vi vite på søndag. Da tar vi imot Tromsdalen på Bislett. På mandagen etter har Lyn invitert alle til et åpent informasjonsmøte på Kringsjå. Mine forventninger til dette møtet må være at styret og sportslig ledelse har lagt en plan for fremtiden og at denne planen ikke bare omhandler sesongen 2015.

Planer har blitt lagt før uten at det har hjulpet så skrekkelig mye. Hva er visjonene, hva er realistiske mål å sette seg og ikke minst hvem skal ta jobben med å drive Lyn slik klubben fortjener å bli drevet? Er det dugnadsånden som må vekkes til livet ved opprettelse av ressursgrupper eller lignende?

Vi er Oslos største fotballklubb, vi har base i et av landets mest ressurssterke områder. Lyn fortjener livets rett, men det er bare oss med hjertet i klubben som kan pleie pasienten tilbake til friskmeldelse.

Kom igjen Lyn!

Fridtjof Grimsrud
Lyn-spaltist

Les tidligere Lynspalter av Fridtjof Grimsrud her!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...