Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kjelsås-spalten:

Kjelsås mot Skeid: «Her snakker vi målgaranti!»

Simen S. Møller jubler etter scoring mot Skeid 25. mai i år. Da vant Kjelsås 5-2. Lørdag tar Skeid imot Kjelsås på Nordre Åsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Håper Simen Møller finner veien fra TV2-studioet til sesongens nest viktigste kamp, banker inn tre og blir derby-helt, skriver Amund Brandal.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2015 kl 06:53

Fem kamper spilt etter «sommeren». Seks poeng av femten mulige. Det er svake tall, selv om vi har møtt to av avdelingens antatt sterkeste lag.

Av disse fem har vi rett nok bare tapt én, men det var til gjengjeld det første tapet siden forrige gang vi møtte Finnsnes. Grønntrøyene fra Troms er et relativt nytt bekjentskap, men er raskt blitt en hard nøtt å knekke for Kampens gutter.

Likevel: et lag med ambisjoner om å kjempe i toppen tåler ikke å gi fra seg seks poeng til Finnsnes, selv om de tydelig har et godt lag og en dyktig målvakt.

Det største problemet er at vi har blitt uavgjortgrossister: de tre siste hjemmekampene har endt med poengdeling. Nå er ikke uavgjort mot hverken KFUM eller Tromsdalen noe stort nederlag, men vi trengte tre poeng i minst én av matchene for å få skikkelig vind i seriemesterseilene.

Vi brenner straffespark mot KFUM og slipper inn et mot Tromsdalen. Hjemme mot Ullern skal vi ha tre poeng, men en liksom-dødball på overtid sørget for høstsesongens tredje strake uavgjorte på Grefsen stadion.

Nå er ikke uavgjort mot hverken KFUM eller Tromsdalen noe stort nederlag, men vi trengte tre poeng i minst én av matchene

I følge Ivar Hoff er straffespark nesten like enkelt som avspark. Nå har Ivar Hoff sagt mye rart, men når et lag vinner straffespark står jubelen alltid i taket: De vet at straffespark skal være lik mål.

På fem høstkamper har vi fått to straffer, ingen av dem stemte med denne fasiten. Hvis vi tillater oss å overse at mål gjerne endrer kamper, snakker vi her om tre poeng tapt på to spark på ballen. Med disse tre poengene har vi heng på teten. Nå har Grorud og Tromsdalen fått luke ned fra pallen.

De som har sett fotball sammen med meg vet at jeg hater lange innkast. Det gjør jeg naturligvis fordi jeg er redd dem. Som regel er det den lite teknisk begavede venstrebacken — som antagelig burde ha lagt ned noen flere timer i basisøvelsene enn i innkasttrening — som får de siste ti minuttene mot bedre vitende fordi det trengs mål, og dermed trengs det også baller inn i boksen.

Uansett, lange innkast er én stuss unna komplett kaos, én stuss unna stressnakke og hjertebank. Mot Ullern var det også én stuss unna scoring og utligning på overtid. Det er marginer eller udyktighet, eller begge deler.

På lørdag venter Skeid på Nordre Åsen, med Stig Mathisen på benken. Han liker sannsynligvis lange innkast. Fordelen med bortebane er at det antagelig ikke ender uavgjort. Så får vi håpe Simen Møller finner veien fra TV2-studioet til sesongens nest viktigste kamp, banker inn tre og blir derby-helt.

5-2 25. mai skulle tilsi 5-2 25. mai skulle tilsi 0-5 førstkommende lørdag. Feil vei, riktignok, men her snakker vi målgaranti. Vel møtt!

Amund Norvald Brandal
Kjelsåssjel

Les Skeids svar her: Kjelsås vill alltid være Skeids lillebror

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...