Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skeid-spalten:

«Kjelsås vil for evig og alltid være Skeids lillebror»

Sist Skeid og Kjelsås møttes, 25. på Grefsen stadion, var det «Lillebror» som vant. Det har skal ikke gjenta seg på lørdag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Du tror du vet hva et hatoppgjør er? Feil! Du vet ingenting om det før du har vært vitne til lørdagens lokaloppgjør! skriver Skeidoksenes Jonny Olsen før lørdagens møte med Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2015 kl 20:10

Glem Barcelona mot Real Madrid! Glem Manchester United mot Liverpool! Glem Celtic mot Glasgow Rangers! Ja, du kan få legge til Tottenham mot Arsenal hvis du ønsker.

Disse hatoppgjørene er ingenting i forhold til lørdagens batalje på Nordre Åsen! Du tror du vet hva et lokaloppgjør er? Du tror du vet hva et hatoppgjør er? Feil! Du vet ingenting om det før du har vært vitne til lørdagens lokaloppgjør!

For på lørdag tar de røde heltene i Skeid i mot de blå fra Kjelsås til duell.

OK, jeg overdriver kanskje litt. En liten smule eller to. Men kampen mellom Skeid og Kjelsås (også kjent som «lillebror») har de siste ti årene utviklet seg til å bli noe mer enn bare et enkelt lokaloppgjør. Prestisje står på spill. Skryterettigheter i lokalområdet! Det er tross alt bare en kort trikketur på noen minutter i mellom disse to lagene, og ingen av lagene ønsker å tape denne kampen.

Hvem glemmer vel det store opprykksdramaet i 1998? Hvor Kjelsås tapte siste kamp mot Ullern, samtidig som vi slo Lyn? Resultater som førte til at vi snek oss forbi Kjelsås på målstreken og rykket opp til Eliteserien? Jeg glemmer ikke det med det første.

Kampen mellom Skeid og Kjelsås (også kjent som «lillebror») har de siste ti årene utviklet seg til å bli noe mer enn bare et enkelt lokaloppgjør

Sannsynligvis er det få Skeidsupportere som var på Voldsløkka den dagen som glemmer det. Men det er mange, mange år siden nå. Og tidene har forandret seg.

Det er vel ikke til å stikke under en stol at Lillebror har gjort det ganske så bra de siste to sesongene. De har kjempet i toppen av 2. divisjonsavdelingen sin begge sesongene, og var i lang tid før det et etablert midt-på-treet-lag i 2. divisjon. Vår historie de siste årene har vært betydelig verre, med nedrykk i 2012, opprykk i 2013 og kjemping nedover på tabellen i år.

Lillebror har gjort mye riktig de siste årene. Det skal de ha respekt for!

Men Lillebror vil for evig og alltid være Lillebror i området. Uansett hvordan du vrir og vender på det. Lillebror har vært en irriterende kløe i bakhodet vårt i altfor lang tid nå. Det er på tide at Storebror slår tilbake!

Velkommen til Nordre Åsen på lørdag!

Jonny Olsen
Skeidoksene

Les Kjelsås-svar her: Kjelsås mot Skeid, her snakker vi målgaranti!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...