Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– Lei av å invitere oss selv på fest

Bastionen lagde liv og røre på Nordre Åsen 1. mai 2015. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For Lyns del håper jeg inderlig Skeid lykkes med mobiliseringen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2017 kl 18:13

Det vil være en hyggelig overraskelse om tilskuertallet skulle bli firesifret når Skeid og Lyn møtes i cupen torsdag.

Med to av hovedstadens mest tradisjonsrike lag i aksjon burde det vært et kjempe-paradoks at en ubetydelig treningskamp mellom Liverpool og United med den største selvfølge kunne trukket 50.000 i Oslo, og da er skyhøye billettpriser og reservepregede mannskap like selvfølgelig.

Dessverre har vi blitt alt for vant med at europeiske topplag fenger en sørgelig stor andel av den totale fotballinteressen i Norge. Aksepterer vi dette og fortsetter likegyldig videre i samme spor, vil norsk fotball fortsette å tape tilskuerkampen med kalassifre.

Norske klubber er derfor i svært liten grad konkurrenter om de samme tilskuerne. Vi spiller i realiteten på lag og motstanderen er et all-star lag dominert av Premier League og seiersmaskinene på kontinentet.

Ser man på tilskuertallene til Lyn, VIF, LSK og Stabæk, så har ingen av klubbene noen gang opplevd større interesse i moderne tid, enn da også de tre «konkurrentene» hadde flest på kamp.


Lyns forrige besøk på Nordre Åsen var 1. mai 2015. 0-0 og vårt eneste poeng under hele vårsesongen. Den gang chartret Bastionen en trikk som ble fylt til randen og bortefeltet på tribunen utgjorde mesteparten av langsiden. Vertskapet så vi nesten ikke noe til og det har en lei festdempende effekt.

Sist Lyn møtte Skeid på Nordre Åsen, 1. mai 2015. På vollen står Skeidoksene og Bastionen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Les mer om opgjøret i 2. divisjon i 2015!

Skeid er tilsynelatende flinke og aktive i promoteringen via sosiale medier og nett-TV. Kanskje er det fokus som er feil – den evige masingen om talentfabrikken ser ut som et blindspor som har vedvart noen tiår for lenge.

SE HER HVA SJEFSOKSEN JONNY OLSEN SVARER MAGNUS WATTNE!


Det begynte med sutring over dårlig betalt for spillere som gikk til større klubber en gang for lenge siden, på den tiden Morten Berre var ung og folk flest tok høyde for at internett var en døgnflue. Kanskje er det på tide å ta hintet, at folk ikke går mann av huse for å heie på selvutnevnte talentfabrikker i aldersbestemte årsklasser.

LES OGSÅ: Lyn-spalten fra 2015: «Bastionen satte Skeidoksene ettertrykkelig på plass»

Skeid og Lyn på Bislett i august 2015. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Sportslig sett skal det være snakk om topplag i henholdsvis 2. og 3. divisjon og dermed Skeid som en ganske klar favoritt.

At cup er cup er nå en ting, et større usikkerhetsmoment er hvilken prioritet Tom Nordlie og Thomas Andre Ødegaard gir NM. Det er liten tvil om at ligaen kommer først i begge leirer, spørsmålet er hvilken grad av nedprioritering.


Lyn hadde i utgangspunktet en tett rekke med kamp mandag-torsdag-søndag. Etter at mandagens kamp mot Raufoss 2 ble utsatt er forutsetningene endret og Ødegaard må veie slitasje opp mot verdien av å spille inn elleveren som skal møte Eidsvold på Bislett søndag, på papiret den argeste opprykksrivalen.

Bastionen med velkomst til Skeidoksene på Bislett i 2015. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Om det skulle bli reservepregede startellevere, så kommer det likevel ikke til å bli noe som minner om treningskamp. Er man fotballspiller i Norge vet man betydning av cupen, og det er ikke lenge mellom hver gang en ekte askeladd når finalen, sist Kongsvinger i høst.

Uansett laguttak blir det to mannskap som begge drømmer om et cupeventyr. Det samme gjelder tilreisende supportere i rødt og hvitt, så er det bare å håpe at vertskapet stiller opp på sin egen fest denne gangen.

Magnus Wattne, Lyn-supporter. ARKIVFOTO


Magnus Wattne
Lyn-supporter

LES OGSÅ: Ødegaard før kampen: – Skeid skal få slite med oss

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...