Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skeid-spalten:

– Styret i Skeid har en tøff jobb foran seg

Jonny Olsen (t.h. i svart) i Skeidoksene er ikke fornøyd etter 2015-sesongen, selv om Skeid blir i 2. divisjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– De skal også overbevise sine kanskje viktigste støttespillere om at de har tro på det de driver med. Jeg snakker om oss. Supporterne, skriver Jonny Olsen i Skeidoksene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Når styret og stell i Skeid skal sette seg ned og evaluere A­-lagets sesong 2015, har de litt av en jobb foran seg.

Det har aldri vært sånn at det skal være lett å være Skeidsupporter. Snarere tvert imot. Det å være Skeidsupporter? Det er en berg­- og ­dalbane av følelser i løpet av en sesong. Sesongen 2015 var intet unntak.

Men det var noen forandringer fra tidligere sesonger. Etter opprykket fra 3. divisjon i 2013 fulgte vi opp med en helt ålreit 2014-­sesong tilbake i 2. divisjon. Vi var aldri i toppen av avdelingen og snuste for eksempel på opprykk, men vi var aldri truet av nedrykk heller. Vi var rett og slett midt på treet spillemessig.

Men, samtidig fikk vi se at flere av våre unge spillere tok viktige steg i utviklingen. Og vi hadde trua på fremtiden. Det var mye optimisme i Skeidmiljøet før 2015-sesongen. Optimisme og tro på at vi skulle ta noen steg videre opp på tabellen fra fjoråret.

Så feil vi skulle ta.

Skeid-kaptein David Tavakoli. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

2015-­sesongen ble et sammensurium av gode­ og dårlige opplevelser. Dessverre flest dårlige.

Sesongstarten ble først preget av poengtap i kamper vi dominerte spillemessig, men etter hvert som vi nærmet oss sommerferien ble spillet på banen svakere og svakere, og i enkeltkamper måtte vi gni oss i øynene over hvor svake vi var.

De svake prestasjonene bidro sterkt til at hovedtrener Kjell Sverre Hansen Wold forsvant ut dørene på Nordre Åsen like før spillerne tok sommerferie.

Den neste halvdelen av sesongen handlet kun om en ting: Berge plassen i divisjonen.

Johnny Ademaj tok tidlig jobben som midlertidig hovedtrener, før han etter kort tid sendte stafettpinnen videre til Stig Mathisen, en mann godt kjent i området. Under han fikk vi se et mer kynisk Skeid, som fokuserte hovedsakelig på å få de poengene som var nødvendig for å ikke rykke ned.

Det gikk bedre i andre halvdel av sesongen. Mye bedre. Vi overrasket med noen solide seiere på bortebane, og hadde flere seiere på hjemmebane.

Vi berget til slutt plassen med grei margin. Likevel sitter flere av oss supportere igjen med skuffelse etter sesongen. Hvorfor? For min del er den sur fordi jeg føler at 2015-­sesongen kunne blitt mer. Så mye, mye mer.

På slutten av sesongen oppsto det også en debatt rundt bruken av førstelagsspillere på andrelaget, en debatt flere fotballag i Norge har vært igjennom tidligere. I to av tre seriekamper på slutten valgte også Skeid å stille med et tilnærmet reinspikka reservelag for å kunne stille sterkt for Skeid 2 som sto i fare for å rykke ned fra 3. divisjon.

Skeid brøt ingen regler, og vi er ikke de eneste i Fotball-­Norge som har gjort noe lignende. Men det var ikke Fair Play. Og det ga meg en vond smak i munnen. Å tape 0­-6 hjemme mot Tromsdalen i siste seriekamp på grunn av dette var ikke akkurat en fin avslutning på sesongen....

Noen solskinnshistorier ble det dog. Seiere mot KFUM og Grorud på bortebane står høyt i en vanskelig sesong. Vi ga Odd kamp til døra i cupen selv om det til slutt endte med tap. Og vi har fått en ny landslagsspiller! 18 år gamle Ridouan Essaeh hadde en strålende sesong, som endte med debut på G18­landslaget. Talentfabrikken fortsetter å produsere spillere!

Men, til syvende og sist ser de fleste tilbake på 2015 med skuffelse. Hva gikk egentlig galt i 2015?

Hvorfor endte vi nesten sesongen med nedrykk? Det er det Skeid nå skal finne ut av.

Styret i Skeid har en tøff jobb foran seg. De skal ikke bare evaluere et kaos av en sesong. De skal ikke bare lage en plan for 2016­-sesongen. De skal ikke bare ansette en ny hovedtrener. De skal også overbevise sine kanskje viktigste støttespillere om at de har tro på det de driver med.

Jeg snakker naturligvis om oss. Supporterne.

Jonny Olsen
Leder for Skeidoksene

Les flere av Jonny Olsens kommentarer i Skeid-spalten denne sesongen.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...