Nordre Aker Budstikke

Millioner tilbake til idretten

BALANSEGANG: Toppidrettssjef Tore Øvrebø og stortingspolitiker Kristin Vinje er fornøyde med at alle som har søkt om refusjon av merverdiavgift har fått det, for fjerde år på rad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Korsvoll IL, Kjelsås IL og Olympiatoppen ved Sognsvann får tilsammen tilbakeført 2,8 millioner kroner i momskompensasjon for bygging av nye idrettsanlegg i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2017 kl 13:36

NORDRE AKER: Siden 2014 har idrettslag som bygger idrettsanlegg, etter søknad kunne få full kompensasjon for merverdiavgiften de har betalt i forbindelse med byggingen.

Ordningen imøtekommer et stort behov, ifølge Norges Idrettsforbund.

2,8 millioner til Nordre Aker

I Nordre Aker får Kjelsås IL, Korsvoll IL og Toppidrettssenteret innvilget sine søknader.

Regjeringen foreslo i revidert nasjonalbudsjett for 2017 en tilleggsbevilgning på 10 millioner kroner til kompensasjon av merverdiavgift ved bygging av idrettsanlegg. Dette gir en samlet tildeling på 185,9 millioner kroner til denne ordningen i år, noe som er en økning på 122 millioner fra 2013.

Lotteri- og stiftelsestilsynet har fått over 500 søknader, på totalt om lag 199 millioner kroner. 13. juni opplyser regjeringen at alle godkjente søknader har fått innvilget full kompensasjon.


For Nordre Akers del gis det kompensasjon til følgende anlegg:

  • Kjelsås IL, Myrerfeltet sandvolleyballbane – 165.480 kroner
  • Korsvoll IL, Korsvoll kunstgressbane 1 – 1.146.914 kroner
  • Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, Toppidrettsenteret – 1.498.021 kroner

– Det er viktig å skape gode rammebetingelser for de lagene og foreningene som påtar seg slike anleggsinvesteringer. Det har vi nå klart i fire år, sier stortingspolitiker, og Korsvoll-beboer, Kristin Vinje (H).

Olympiatoppen ved Sognsvann. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tilbake til idretten

Hun overbrakte den gode nyheten til toppidrettssjef Tore Øvrebø på Olympiatoppen ved Sognsvann tirsdag formiddag. Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité får tilbake nesten 1,5 millioner kroner i forbindelse med flere prosjekter ved Toppidrettssenteret, som ligger helt i skogkanten ved Sognsvann.


Kristin Vinje (H) og Tore Øvrebø. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Øvrebø forteller at pengene nå skal brukes på utøverne.

– Dette er penger vi ikke har hatt rom for å budsjettere med, men som nå kan gå til gode formål. Vår jobb er å legge til rette for den daglige treningskvaliteten til utøverne, bygge relasjoner i laget og mellom utøvere, og hjelpe den enkelte til å bli god – i tillegg til konkuransegjennomføring. Disse midlene skal være strengt behovsprøvd og støtte utøvere som ikke har økonomi til å satse på idretten, sier han.

Toppidrettssjefen mener Norge går glipp av mange talenter som er, eller kan nå, verdenstoppen i sine idretter, fordi de ikke har råd til å bygge opp en idrettskarriere. Særlig er aldersgruppen 19-23 utsatt, sier han.

– Ved å støtte dem økonomisk til livsopphold – det kan være snakk om mat og hjelp til å betale husleie – kan de i en periode i livet satse på en karriere innen idretten, som kan vare til de er ferdige, ikke til lommeboka er tom, sier han.

16 millioner til Oslo

11 idrettslag og foreninger i Oslo får tilsammen refundert 16,8 millioner kroner i merverdiavgiftskompensasjon. Her er hele listen:

Disse prosjektene har fått innvilget momskompensasjon i 2017.

– Kompensasjonsordningen ivaretar et stort behov. Idrettslag og foreninger bidrar i stor grad selv til bygging av anlegg. Det er viktig for regjeringen å skape gode rammevilkår for lag og foreininger som tar på seg anleggsinvesteringer på idrettsområdet, sier kultur- og idrettsminister Linda Hofstad Helleland (H) i en pressemelding fra regjeringen.

Den nye hallen foran Olympiatoppen ble åpnet av kulturministeren 12. juni. Samtidig fikk Toppidrettssenteret 875.000 kroner til innkjøp av spesialtreningsutsyr. Dette kommer i tillegg til momskompensasjonen på nær 1,5 millioner. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...