Nordre Aker Budstikke

Idrettspresidenten om topping:

Kan ikke se på 12-åringer om de er fremtidige OL-deltakere

Iben Sofie og Una fra Morellbakken skole i møte med idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Karl Filip Singdahlsen

MORELLBAKKEN BUDSTIKKE: Idrettspresident Tom Tvedt vil heller slutte som idrettspresident, enn at toppingen skal starte fra når barna går i 1. klasse. Men hva synes Tom Tvedt om å starte et fotballag bare for å ha det gøy?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2018 kl 12:07

ULLEVAAL STADION/GREFSEN: – Man kan ikke se på en gjeng med 12-åringer og se hvem som kan være en aktuell OL-deltager om 15 år, sier Tvedt.

Tom Tvedt synes ingenting om at toppingen starter fra barna er små. Det er regel om at det ikke skal være snakk om topping før barna er 12 år, men han vet at det dessverre er mange som likevel gjør det. Hvis det hadde vært opp til han, hadde han flyttet toppingen enda lengre opp i alder, for at det ikke bare skulle vært fokus på dette.

Teller ikke mål

Skeid Cozy Boys er et fotballag som består av 14 gutter på 16-17 år, og 3 fotballglade fedre som trenere. Laget ble startet opp høsten 2017. De skiller seg ut fra de klassiske fotballagene, fordi her spiller de bare for å ha det gøy, ikke for å satse mot Champions League. Her telles heller ikke antall mål, men antall helspark og tunneler.

Foto: Karl Filip Singdahlsen

Her er guttene på vei hjem fra trening. Fra høyre: Odin Francis Probes, Vegard Wallestad, Fredrik S. Tharaldsen, Martin Hovelsrud, Albert Eek Minassian, Isak Edvin Kjøren, Syver Mellingsæter, Jonas Werner Eide og Tobias Bolstad.

Ha det gøy!

Tvedt synes det er veldig bra at guttene har tatt initiativet til å lage dette laget. I følge han er det dette idrettsglede handler om.

Han synes flere burde ta initiativ til å lage et sånt lag, fordi det er slike lag med et godt samhold som skaper vennskap som varer livet ut, og det har ikke minst en positiv virkning for Norges breddeidrett.

Han har ett råd til spillerne på Skeid Cozy Boys, og det er: Ha det gøy!

Beste nasjon i OL

Norges idrettsforbund hadde satt seg et mål om at Norge skal ta 30 medaljer, og av de 10 gull i de Olympiske leker i Sør Korea. Da blir vi verdens beste vinternasjon.


Og gjett hva lille Norge klarte? Jo, vi klarte å kjempe til oss hele 14 OL-gull, 14 sølv og 11 bronsemedaljer.

Dette gir en total på 39 OL-medaljer, og vi ligger hele åtte medaljer foran Tyskland som er nummer to på listen. Det kan vi skryte litt av, med tanke på at Tysklands befolkning er 16 ganger større enn Norges.

Alt starter i breddeidretten

Tvedt sa selv i intervjuet at det er innenfor breddeidrett alt starter. Hvis man holder på med mange idretter når man er små, kan man etter hvert velge seg ut den idretten man syns er mest gøy, og kan nå lengst i.

Alle kan nå helt til OL, og ta et dusin medaljer som Marit Bjørgen, hvis de virkelig vil det, men da må de jobbe for det.

Tom Tvedt avsluttet intervjuet med å si at dette har vært et av de hyggeligste intervjuene han har hatt på lenge.


Denne teksten er skrevet av elever fra valgfaget medier og informasjon på Morellbakken skole, under tittelen "Morellbakken Budstikke". Du kan lese mer fra Morellbakken Budstikke her.

LES OGSÅ:

Øker rusbruken blant ungdom?

Er cheerleading egentlig som på film?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...