Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Moses er mannen

MATCHVINNER: Moses Mawa scoret kampens eneste mål. Men det holdt til seier, og til hyllest fra lagkamerater og publikum. Her med 15 år gamle Erik Botheim, som kom inn det siste kvarteret av kampen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Moses Mawa sørget for at returoppgjøret mellom Lyn og Skeid på Bislett ikke ble en reprise av 1. mai-kampen på Nordre Åsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

BISLETT: Sekunder før start går brannalarmen på Bislett stadion. Det er som følge av Bastionens heftige blussing på tribunen, og ikke et forvarsel om hva som skal skje de neste 90 minuttene.

RØYKFULLT: Brannalarmen gikk før start. Bastionen lagde mest lyd. Som vanlig. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

LES OGSÅ: Hva skjer når to ganger fornyet selvtillit møtes til lokaloppgjør?

Forbi Mjølner

Men la oss først hoppe 81 minutter inn i kampen. Moses Mawa smeller ballen inn bak Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård. Bastionen og hele langsiden med Lyn-supportere går bananas, og det er et under at ikke brannalarmen går av igjen.

I dette øyeblikket har bunnlaget Lyn klatret forbi FK Mjølner på tabellen, på målforskjell.

Bastionen synger «Moses deler vannet». Og Lyns 14 kamper lange ørkenvandring er over. Overtallsseieren mot Stabæk 2 i forrige uke var ikke en hallusinasjon.

MOSES: Om ikke vann, så brøyter Moses Mawa seg her vei "gjennom" to Skeid-spillere. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Målet til Moses. Det er ikke en sjanse. Han skaper den sjæl, sider Lyn-trener Mikkis Aserud.

LES OGSÅ: – Søpla henger i trærne

Lyn best i førsteomgang

For derbyet mellom Lyn og Skeid på Bislett så lenge ut til å bli en reprise av 1. mai-kampen. Men i motsetning til da lagene møttes tidligere denne sesongen, var det Lyn som denne gange viste mest initiativ fra start.

Begge lag ville, men i den grad det kom til sjanser å snakke om, var Lyn frampå flest ganger.

Bastionen best på tribunen

Rett over 1000 tilskuere fant veien til Bislett på denne sommerens kanskje beste lørdag. Halvparten av Bastionens målsetting, men likevel godt over snittet på hva Lyn har klart å samle siden åpningskampen mot Grorud i april.

Og andelen Skeid-supportere var heller ikke beskjeden. Men tribunekampen, med flagg, sang, trommer, røyk og leven, var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne, denne gangen også.

SE STOR BILDESERIE FRA KAMPEN HER!

Lyn-Skeid på Bislett 15. august 2015. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

I andreomgang kom Skeid sterkere tilbake, og skapte flere muligheter enn før pause. Men det var altså Lyn som skulle sette seiersmålet, og sikre sin andre trepoenger (på rad).

LES OGSÅ: Beholder Lyn plassen i andredivisjon får du se denne mannen med Beatles-lugg

Skeid i andreomgang

JEVNT: Lyn best i førsteomgang, Skeid tok innpå i andre. Men det var Lyn som fikk ballen i mål. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det var helt avgjørende at vi vant i dag, oppsummerer Mikkis Aaserud etter kampen.

– Vi var bedre enn Skeid i førsteomgang, og så blir vi for lite vasse i siste del av omgangen. I andre har de like mye å komme med som oss.

Med Lyns plass på tabellen er det viktig å ta poeng mot lagene i nærheten. Og uavgjort er neppe godt nok.

– Vi må skjerpe oss, være slu, og litt heldige, slik som mot Stabæk 2 hvor vi spilte elleve mot ti mann, sier Aaserud.

Støtten fra supporterne på tribunen er viktig, og hever laginnsatsen, tror treneren. Og med én seier i beina, var troen på at det går an, og sulten etter å vise at nok en seier var mulig, større i dag enn tidligere.

– Men vi bygger selvtillit med ball. Da ser det ikke så fint ut for dem som sitter på tribunen, men jeg håper de ser at det er en nerve i laget, likevel.

FØR KAMPEN:
Skeid-spalten: «Det er på tide med hevn! Vi skal jekke ned vestkantfruer og herremenn i smoking»
Lyn-spalten: «Jeg gjør som resten av fotballnorge. Glemmer Skeid»

SKUFFELSE: Skeid-kaptein David Tavakoli får en trøstende hånd fra Lyn-trener Mikkis Aaserud. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Hjelp av KFUM

Neste kamp for Lyn er borte mot Harstad. Etter to oppturer på hjemmebane er Aaserud spent på hvordan en bortekamp vil påvirke spillerne.

Både Lyn og Skeid, som tidligere på dagen hadde markert 100-årsjubileet med blant annet bokutgivelse på Storo storsenter, fikk tabellhjelp på annet hold i dag.

Tabelltopp KFUM slo Holmen 4-1. Dermed holder Skeid, på 11. plass og rett over streken, Holmen to poeng bak seg. Holmen er dermed det eneste laget mellom Skeids 13 poeng, og Lyns åtte.

SE STOR BILDESERIE FRA KAMPEN HER!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...