Nordre Aker Budstikke

Nå er langrennsløper Eirik Brandsdal historisk i Kjelsås

MARKERING: Forrige mandag på Langsetløkka - fra venstre Svein Olav Bø, ny leder for Kjelsås langrenn, Pål Jensen, Eirik Brandsdal og Jon Solsrud. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

De snakker om Kjelsås Langrenns store sønn, Eirik Brandsdal. Mandag var dagen for en aldri så liten langrennsmarkering. Brandsdal har nemlig passert Trude Dybendahl i antall verdenscup-seiere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2015 kl 21:43

KJELSÅS: De oppsummerer sesongen, den nye lederen i Kjelsås Langrenn, Pål Jensen, Jon Solsrud og Svein Olav Bø.

Få med deg hva som skjer i lokalmiljøet - lik Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Kanskje ikke overraskende er de helt enige om at det godt kunne kommet mye mer snø.

– Men likevel, det var kun ett renn som måtte avslyses, skyter Bø inn.

Ellers er den ressurssterke langrennsgruppa godt fornøyd med rekrutteringen, men nevner noen utfordringer om hvordan beholde en stabil seniorgruppe, og hva som bør jobbes med fremover.


Ellers blir det mye å fortsette i samme skispor. Men nye spor på gang også, for neste vinter skal nye Linderudkollen skianlegg åpne.

– Kanskje i uke 40, tror Bø.

Markeringen

Men det det handler mest om mandagskvelden, er Eirik Brandsdal. For han har nemlig nå historisk i Kjelsås Langrenn; Han har passert Kjelsås Trude Dybendahl i antall World Cup-seire, blant annet sist ut i Drammen i mars. Eirik har nå åtte verdenscup-seire, Dybendahl har syv.

– Eirik gir så veldig mye tilbake til klubben, og er til stor inspirasjon for små og store. I tillegg er vi så takknemlige og glade for at han hvert år stiller og bidrar med Multisportuka, roser ledelsen i Kjelsås Langrenn.

Eirik Brandsdal (28) som ikke nådde målet i VM i Falun, men likevel fikk en veldig bra sesong.

Motiverende

– Så klart VM ble en stor skuffelse. Men helt ærlig, etter sånne runder så blir jeg bare enda mer motivert til å gjøre det mye bedre i neste runde, sier den blide langrennsløperen med hjertet i Kjelsås.

Det ser ut til å stemme bra. For etter VM i Falun, klinker Eirik til med world cup-seier i sprint både i Lahti og i Drammen. Totalt for sesongen tre verdenscupseire, nest beste i verdenscupen totalt i sprint, og ikke minst to NM-medaljer.

LES OGSÅ: Bor vi i den beste bydelen - blir det bedre enn dette?

Den ene av sistnevnte medaljer kanskje noe overraskende, for sprinteren avslutter sesongen med å vinne femmila i NM i Harstad.

Ikke så annerledes

Hva skjedde egentlig da - med sprinteren?

– Ja mange lurte nok på ha som skjedde med Eirik da, ler han.

Eirik fortsetter.

– Det høres kanskje rart ut, men faktisk så er ikke en femmil så annerledes enn et sprintrenn. Varigheten med en sprint - prologer, semifinaler og finaler - er lignende en femmil. Man må gå jevnt fort og ha en god stayer for å fullføre en femmil godt. Man må beherske de samme egenskapene og levere bedre og bedre utover i en sprintkonkurranse - stayer - for å vinne, forklarer Eirik.


LES OGSÅ: Firebarnsmoren på Stortinget, og som vil fjerne barnetrygden

Og det blir flere femmiler på Eirik, kanskje i flere år fremover også.

– Jeg holder jo på så lenge jeg føler at dette er gøy og at motivasjonen er der. Kanskje tre - fire sesonger til? Det er jo mye som må prioriteres bort når man driver med toppidrett, men det har så langt ikke vært de store problemstillingene. Jeg føler meg heller veldig heldig og privilegert som har mulighet og er god nok til å kunne satse på ski på heltid!

Selv om det fortsatt ligger gammel snø her og der igjen i marka, så er Eirik allerede i gang med oppkjøring til sesongen 2015/2016.

Men ifølge Eirik så er det en "myk start".

Trainee

– Ellers jobber jeg litt om dagen, altså med en vanlig jobb. Hos Bjerke Ventilasjon AS. Artig å drive med noe annet en ski også. Jeg er en slags trainee, ler Eirik.

Som også er student ved NTNU, i Trondheim.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...