Nordre Aker Budstikke

Nå skal det rulles på løkka

Fra tidligere ritt ved Langsetløkka. Foto: BENGT OVE SANNES

Hundrevis av syklister fra inn- og utland skal delta. – Langsetløkka er en intim arena der du kan se rytterne flere ganger per runde, inviterer rittleder Tone Kristin Larsen i SK Rye.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2017 kl 13:04

KJELSÅS: – SK Rye ser frem til å ta imot hundrevis av ryttere i alle aldre på Langsetløkka under Rye terrengsykkelfestival. Der blir det terrengsykling i ulike varianter i tre dager til ende, fra pressemelding og sykkelklubbenn, om sykkelrittet til helgen, på Langsetløkka ved Kjelsås, 5 - 7. mai.

En av de mange lokale som stiller til start til helgen, er Sven Kristoffer Huseby (13). Her avbildet under fjorårets terrengsykkelfestival. Foto: RYE SYKKELKLUBB

Tredje året

For tredje året på rad arrangerer SK Rye terrengsykkelfestival.

- I fjor stilte nærmere 500 ryttere til start, og vi regner med at vi har omtrent like mange startende i år, forteller rittleder Tone Kristin Larsen i pressemeldingen.


– Langsetløkka er en intim arena der du kan se rytterne flere ganger per runde og samtidig oppleve stemningen på arenaen. Gå litt opp i skileiken overfor arenaen og du har veldig god oversikt når rytterne passerer. Ta gjerne med hele familien og opplev terrengsykling på høyt nivå. Vi garanterer spenning i løypene, oppfordrer Larsen.

Internasjonalt og lokalt

Rittene inngår i Norgescupen i tillegg til å gi internasjonale UCI-poeng. I år har rittene fått en enda høyere internasjonal status enn tidligere.

– Så da er det også gjevere for utenlandske ryttere å ta turen for å kjempe om poengene. Ryttere fra store deler av Norge kommer, men hittil er det også påmeldte fra USA, Belgia, Estland, Island, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Portugal, Nederland, Italia og Færøyene, forteller Larsen videre.

Til helgen er det igjen klart for ritt ved Langsetløkka. Foto: BENGT OVE SANNES

Men de lokale er også på plass til helgen.


– Det blir selvsagt også mange lokale syklister fra Nordre Aker å finne på startstreken. De yngste er 6 år gamle. Blant de store finner vi eliterytterne Elisabeth Sveum og Torjus Bern Hansen i tillegg til en rekke spreke ungdommer.

Parkering

– Vi benytter også anledningen til å oppfordre folk til å komme til fots eller på sykkel. Det vil ikke være anledning til å parkere ved Langsetløkka under arrangementet. Vi ønsker å begrense trafikken mest mulig, også av hensyn til naboene. Det vil også stå parkeringsvakter både nedenfor og ovenfor løkka, sier Larsen videre.

- Nå skal vi gjøre de siste forberedelsene i løypa og på arenaen slik at både deltagere, støtteapparat og publikum får en flott opplevelse, avslutter rittlederen.

Her går det unna! Foto: BENGT OVE SANNES

Rye

SK Rye har rundt 1400 medlemmer, og ble stiftet av fem gategutter ved vannposten på gamle Grünerløkka brannstasjon på Olaf Ryes plass i 1920. Mest kjent blant syklister for ekspresslaget som har vunnet Trondheim-Oslo en rekke ganger, men har også flere landeveislag, triatlongruppe, grupper for løp, ski og barn og ungdom.


Sk Rye er Norges største sykkelklubb - målt i antall sykkellisenser. Mer info om klubben og sykkelrittet til helgen, her.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...