Nordre Aker Budstikke

NM-gull til Anne Margrethe og Anine

Anne Margrethe Hausken Nordberg og Anine Ahlsand. Bildet er tatt tidligere i år. Foto: JON IVER BAKKE

– Det var tøft hele veien, og samtidig teknisk krevende, sier Anne Margrethe Hausken Nordberg. Nydalens SK tok to gull og en sølvmedalje i orientering-NM i Fredrikstad i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

FREDRIKSTAD: NM-ultralang ble arrangert i kjølig blåst på Kråkerøy utenfor Fredrikstad i helgen. Løpet var innlagt i Blodslitet, og gikk lørdag 22. oktober.

Anne Margrethe Hausken Nordberg tok gull i seniorklassen, og Anine Ahlsand gull i juniorklassen. I herreklassen for senior tok Nydalens løpende trener Anders Nordberg en imponerende sølvmedalje, under minuttet bak VM-lang-gullvinner Olav Lundanes.

Gulljenter

For Anine Ahlsands del var dette hennes sjette NM-gull i 2016. Hun har tatt gull i sine klasser i skiorientering og orienteringsgull i sprint, stafett, mellom-, lang- og ultralangdistanse.

– Dette er en eksepsjonell seiersrekke som nok får NOF (Norges orienteringsforbud, journ. anm.) seniorlandslagsledere til seriøst å vurdere Anine som kandidat til NOFs elitegruppe senior neste år. I dagens løp fikk hun dog hard match av hjemmehåpet Marie Olaussen fram til døra. Anne Margrethe hadde en mer komfortabel reise til sin seier med 1.30 til sølvvinner Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Tyrving, og 8 min til bronsevinner, skriver Nydalens Skiklub på sine Facebook-sider etter NM-helgen.

– Det var tøft hele veien, og samtidig teknisk krevende. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg unngår store feil i dag, sa Anne Margrethe Hausken Nordberg til orientering.no.


Hun løp alene i tet fra start til mål.

– Blodslitet er alltid veldig moro, og det er artig å avslutte sesongen med NM-gull, sier Hausken Nordberg, som med dette tok sitt tredje NM-gull i høst.

Ærespris til Nordberg

Helgens sølvvinner, Anne Margrethes mann og Nydalens SK-trener, vant i tillegg Ragnar Weums Ærespris, sammen med Kamilla Olaussen fra Fredrikstad SK. De mottok 30.000 kroner hver.

Prisen er til minne om Ragnar Weum, som døde i 2002, og som var primus motor bak Blodslitet. Prisen, som ble delt ut første gang i 2007, skal bidra til å øke Blodslitets status som eliteløp.

27 løpere fra Nydalens SKs elitetropp deltok i Blodslitet, i tillegg til 75 løpere i andre klasser.


Nydalen-løpere med topp 20-plasseringer, ble:

  • H21: Ralph Street (10), Øystein Sørensen (13), Alan Cherry (14), Anders Vister (16) og Bojan Blumenstein (18)
  • D21: Marte Narum (5), Malin Sørensen (10)
  • H19-20: Henrik Eijsink (12), D19-20: Arianna Taufer (11)
  • D17-18: Åse Bergan (15)
  • H17-18: Elias Jonsson (7), Lukas Liland (14), Jostein Tandberg (18) og Eirik Langedal Breivik (20)

Harry Lagert

Fredag var det 100 år siden Harry Lagert ble født. Idrettsmannen, journlisten, historikeren og ildsjelen som betydde mye både for Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen og Nydalens Skiklub.

Lagert fikk sågår Harry Lagerts Nattcup oppkalt etter seg i 2000. Men hvem var han egentlig? Her kan du lese vår sak i forbindelse med jubileet!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...