Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Norges største hinderløp til Grefsenkollen

EN «ILDDÅP»: Lørdag og søndag kan du måle egne krefter i hinderløpet Viking Race i Grefsenkollen. Foto: VIKING RACE

Arrangørene håper på 1000 uredde «vikinger» på lørdag og søndag, når Norges største hinderløp flytter til Trollvann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2015 kl 12:10

GREFSENKOLLEN: Dette er neppe noe for dem som er redd for å få skitt under neglene eller gjørme i skoene.

Viking Race, Norges største hinderløp, er klar for å innta Oslo for tredje år på rad. For første gang er arenaen lagt til Trollvann og Grefsenkollen.

Fra 500 til 1000 deltakere

UTFORDRINGER: Man skal verken frykte ild eller vann. Foto: RONNY BUGTENE/VIKING RACE

I 2013 deltok 500 vikinger på Tryvann, noe som i følge arrangørene gjorde Viking Race til Norges største hinderløp allerede fra debuten. Året etter deltok 800, også det på Tryvann.

HOLD FAST: I Grefsenkollen til helgen. Foto: RONNY BUGTENE/VIKING RACE

– I 2015 forventes rundt 1000 vikinger som vil måtte krabbe, klatre, bære og balansere! I år har vi byttet arena til Trollvann på Grefsenkollen, og flere hinder plasseres slik at deltakerne får en spektakulær utsikt over byen i det de forserer, sier Ena Babic, en av initiativtakerne bak løpet.

Hun forteller at denne formen for hinderløp, kjent som «obstacle course racing» (OCR) er er en av verdens raskest voksende sporter, ledet an av store globale løpsserier som Spartan Race og Tough Mudder.

LES OGSÅ: Splitter nytt aktivitetssenter: Nå kommer Fangene på Fortet til Nydalen

Løyper på 5 og 10 kilometer

Viking Race kom i stand på initiativ fra en gjeng hinderløpere som har deltatt i de nevnte løpene i utlandet, i tillegg til løp som Warrior Dash, Superhero Scramble og Run Ruckus. De ville ha et tilsvarende arrangement i Norge.

– Viking Race tar deg med tilbake til tiden da løping, krabbing, klatring, balansering og bæring var en naturlig del av hverdagen, sier Babic.

KONSENTRASJON: Viking Race i Grefsenkollen. Foto: VIKING RACE

Det arrangeres to versjoner av Viking Race: «Viking Race Miðgarðr», som går over fem kilometer og som er åpen for alle, og «Viking Race Ásgarðr». Det er en ti-kilometerløype for dem som synes fem kilometer er for kort, og som vil bryne seg på tøffere hinder.

– En bokstavelig ilddåp må man gjennom uansett hvilket av løpene man deltar på. «Viking Race Miðgarðr» avholdes i år den 22. august, mens «Viking Race Ásgarðr» går av stabelen søndag 23.august, forteller Babic.

Deltakerne i Viking Race kjemper for heder, ære, retten til å kalle seg ekte viking, i tillegg blir det delt ut premier fra løpets sponsorer. Deltakere til begge distansene må registrere seg på løpets nettsider innen onsdag kveld. Etterpåmelding og kjøp av startnummer på løpsdag er mulig, men da til noe høyere priser, opplyser arrangøren.

Femkilomter-løypen av Viking Race skal også gjennomføres den 7. november, da i Fredrikstad.

LES OGSÅ: Her er flere som skal måle krefter i helgen: Disse guttene skal fly i en utedo under Red Bull Flugtag

HINDER: Viking Race er hinderløype i stort format. Foto: VIKING RACE

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...