Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Norgesmesteren ser mot nordisk mesterskap

Ellen Yu var klart best i juniorklassen under helgens NM i kunstløp i Bergen. Nå satser hun fram mot nordisk mesterskap. Foto: Foto: Hans Petter Vestre/BKK

Vårt lokale kunstløphåp, Ellen Yu (16), er fersk juniornorgesmester. Nå satser hun hardt fram mot nordisk mesterskap.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2016 kl 12:10

SOGN: Med over sju poeng foran nærmeste konkurrent tok Ellen gullet. Dommerne mente hun var nest best i kortprogrammet og best i friløpet. Til sammen holdt det til et solid mesterskap for jenta som går for Oslo Idrettslag Skøyter.

LES OGSÅ: Jentenes eget NM

Mandag var hardtarbeidende Ellen tilbake på skolebenken på Elvebakken videregående. Nå sikter hun nordisk mesterskap i danske Ålborg siste uken i vinterferien. Her skal de 20 beste juniorene i Norden konkurrere mot hverandre.

- Det blir veldig lærerrikt. Og jeg håper å hevde meg helt i toppen. Det gjelder å kunne gå ut på isen for å ha det gøy. Og vise dommerne hva jeg kan, sier Ellen.

Seks ganger i uka

Og hun kan mye, tross sin unge alder. Mamma Hong tok Ellen med til en ishall da hun var 7-8 år gammel. Siden har isen vært en av hennes beste venner. Samtidig er Norge i ferd med våkne rent kunstløpmessig. Tvillingene Anne Line og Camilla Gjersem er blitt forbildene for en ny generasjon kunstløpjenter.

LES OGSÅ: - Det føltes helt riktig

- Selv om vi fortsatt ligger et stykke bak de beste nasjonene er vi blitt bedre. Camilla og Anne Line har gjort en god jobb der, sier Ellen.

Lite fritid

Hun jobber ikke så rent lite selv heller. Seks dager i uka trener hun. Hver trening inneholder to til fire økter. Tirsdag har hun treningsfri. Da er det lekser og skolearbeid som står på planen. Det koster å bli god.

- Det er hardt arbeid, sier Ellen.

Hun er forøvrig på jakt etter en sponsor. Det er helt nødvendig med tanke på den framtidige satsingen.

All treningen foregår ikke på is. Hun trener i tillegg også kondisjon, balanse, turn og dans. Det blir ikke så mye annet enn konkurranser, trening, skole og søvn på den blide jenta.

LES OGSÅ: Snart får de enda bedre mat

- Når de andre jevnaldrende er ute om kveldene, er jeg enten på trening eller hjemme. Det er mye fritid som forsvinner. Jeg har selv tatt dette valget. Enten satser man for fullt, ellers finner man på noe annet. Jeg skal holde på så lenge jeg synes det er gøy.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...