Nordre Aker Budstikke

Norgesmesteren viste muskler i Nordberg Grand Prix

Ketil Solvik-Olsen (t.v.) deltok i Formel 3, Idiotklassen, med Storo-bilen. Formel 1 ble i år som de to tidligere årene, vunnet av Angry Bird (t.h.), og Alexander Standal Borgersrud. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er mye kreativitet i garasjene på Nordberg, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Han satte utfor i Langmyrgrenda med skrekkblandet fryd i Idiotklassen. Men seieren i Nordberg Grand Prix gikk til olabil-norgesmester Alexander (11) i Angry Bird – for tredje år på rad!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2016 kl 08:19

NORDBERG: Det kunne blitt skikkelig krise – værmessig. Yr.no lovet langt mer enn bare yr i forkant av starten i Langmyrgrenda. Men formel 1, 2 og 3 gikk utrolig nok i nesten oppholdsvær, selv om skyene som hang lavt over Nordberg søndag var faretruende mørke.

Nordberg Grand Prix – en folkefest. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi tok en dramatisk beslutning før start om å bare kjøre én runde i hver klasse, istedenfor to, fordi det var meldt så dårlig vær. Det viste seg å være en suksess, sier formann Thor Bendik Weider til Nordre Ake Budstikke, like etter målgang for foreldrenes Formel 3 – Idiotklassen – og premieutdeling til Formel 1.

For denne bilen gikk det for fort i Mors skrekk-svingen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

En bedre avgjørelse kunne neppe vært tatt. I samme øyeblikk begynner det nemlig å regne kraftig. For selv om føret var litt sleipere enn optimalt, kan Weider og de elleve pappaene som står bak olabilløpet, oppsummere dagen med kun seks bilvelter. Og ingen større skader enn det som kunne leges med plaster.


SE BILDER AV ALLE BILENE SOM DELTOK!

Angry Bird for tredje gang på rad

Angry Bird var raskest av alle nedover løypa, og vant prisen for Raskeste bil. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

90 biler, med over 200 «sjåfører», stilte til start i Nordberg Grand Prix i løpets 16. år. Et stykke bak fjorårsrekorden på 111. Men imponerende med tanke på været. Det var også publikumsoppmøtet. Enormt mange hadde «trosset at det ikke var sol» og heiet langs løypa.

For tredje året på rad gikk prisen for «Raskeste bil» til Angry Bird, med sjåfør Alexander Standal Borgersrud (11) bak rattet. Han kjørte inn på nøyaktig 30 sekunder. Sekundet raskere enn 2. plassen AC Kobra, og tre sekunder raskere enn Useless på 3. plass.

– Det hjelper nok at jeg også kjører gokart, sier Alexander, og avslører at hemmeligheten ligger i at bilen er «sånn passe tung». Siden i fjor har den forøvrig fått nye støtdempere og byttet bakvinge.

Norgesmester i olabil

Vinner Alexander i Angry Bird, sammen med pappa Espen, som har laget bilen. Lillebror Kristoffer på 4 deltar for andre gang, og kanskje er det han som skal ta over familiens seiersrekke i NGP? Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Men Alexander, som til daglig går på Hofstad skole i Asker, er ingen hvemsomhelst i olabilmiljøet. Han er nemlig også regjerende norgesmester i olabilkjøring (ekstern lenke). Neste helg skal Angry Bird sågar i aksjon i et olabilløp i Asker, og 13. august forsvarer han norgesmestertittelen i NM i Torshovdalen.

Han har tre 1. plasser og en 3. plass fra Nordberg Grand Prix, på fire forsøk. Om han stiller neste år kommer litt an på bilen.

– Nå har vi flyttet setet så langt bakover som det går, sier pappa og «mekaniker» Espen Borgersrud.


Men familien har en arvtaker på vei. Fire år gamle Kristoffer stilte i en miniversjon av fugle-bilen i Formel 2-klassen i år, men debuterte i NGP allerede i fjor, som treåring!

Ketil Solvik-Olsen fulgte med underveis i løpet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Imponerende proft

– Det er bare gøy. Nordberg Grand Prix ønsker alle velkommen, selv om dette først og fremst er et lokalt arrangement, sier formann Thor Bendik når vi spør om hva han syns om at en tilreisende bil har vunnet tre år på rad.

En annen tilreisende var samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Statsråden, kjent for sin småbilentusiasme, fikk æren av å foreta den offisielle åpningen.

– Det første som slår meg er hvor proft dette er. Her er storskjerm og sikkerhetsballonger. Jeg har vært med på andre olabilløp før, men ingenting som dette. Jeg har riktignok lest og hørt om Nordberg Grand Prix før, så da jeg ble spurt om å komme var det veldig lett å svare ja. Jeg måtte bare sjekke i kalenderen at jeg skulle være i Oslo denne helgen.


LES OGSÅ: Kongen kommer ikke, men det gjør en annen bilglad mann

Solvik-Olsen: Skrekkblandet fryd!

Ketil Solvik-Olsen i aksjon i Idiotklassen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Solvik-Olsen hadde med sønnen Daniel, som stilte til start i Formel 1 i lånt bil. Og arrangørenes ønske gikk i oppfyllelse, da samferdselsministeren sa ja til å være sjåfør i auksjonsbilen med sponsor Storo Storsenters logo.

– Ja, jeg har fått låne bil, og skal kjøre i Idiotklassen. Det er med litt skrekkblandet fryd at jeg stiller til start, humret statsråden like før løpet.

Noen grunn til bekymring var det imidlertid ikke, selv om Formel 3, Idiotklassen, av vikarierende speaker og NGP-gründer Lasse Berg ble introdusert som løpet «ingen andre tør stille i». Klassen med fellesstart der «fedre, mødre, tanter og besteforeldre» suser nedover Langmyrgrenda gikk nemlig skadefritt, også for Solvik-Olsen.

Klassekamerater fra Korsvoll «Best in show»

Vinnerne av Nordbergs skrekk, Nimbus 2016, får pokal av samferdselsministeren. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Siden det kun er et fåtall av de startende i Formel 1 (hovedklassen med høyest fart) som har en reell sjanse til å vinne pokalen for raskeste bil, ligger det også stor prestisje i Nordberg Grand Prix’ to øvrige utmerkelser.

Prisen for «Nordberg Grand Prix’ skrekk» gikk til Nimbus 2016, etter et «spektakulært velt» i Schumacher-svingen.

Og den gjeve «Best in show» gikk til dagens mest iøynefallende bil: Punk is Back – bilen med hanekam.

Klassekameratene fra Korsvoll som vant Best in show for sin bil Punk is back. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den besto av klassekameratene Falk, Mathias, Vilma, Oscar, Kasper og to ganger Herman, fra Korsvoll skole. Alle med passende hanekam-parykker og nagler i fleng.

– Det var skikkelig gøy! sier Falk etter premieutdelingen.

– Det startet for fire år siden med at vi ville være med på olabilløpet. Det første året hadde vi Klovnebilen, da vant vi «Nordberg Grand Prix' skrekk» fordi en av oss falt av. Deretter Spøkelsesbilen, og så Fotballbilen, oppsummerer Mathias, og forteller at de har brukt noen uker på å få årets Punk-bil ferdig.

Best in show: Punk is back. Bilen med hanekam. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ingeniørspirer på Nordberg

Det imponerer samferdselsministeren.

Olav Thon var også i år tilstede, og endte med å vinne bilauksjonen til inntekt for Barnekreftforeningen. Her sammen med Sissel Berdal Haga og Ketil Solvik-Olsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er tydelig at det er mye kreativitet i garasjene på Nordberg. Gitt at barna som deltar har vært med å bygge litt selv også, og at det ikke bare er foreldre. Det er veldig bra å lære å bygge og skape noe. Det er spennende å være med på, og nyttig å lære å lage noe selv, og ikke bare kjøpe nytt hele tiden. Du skal ikke se bort fra at det er mange ingeniørspirer som holder på med dette, sier Solvik-Olsen.

NB! Auksjonsbilen fra Storo Storsenter, som i år hadde Ketil Solvik-Olsen bak rattet, ble som vanlig auksjonert bort til inntekt for Barnekreftforeningen. Høyeste bud endte på 15.000 kroner, og kom fra Olav Thon selv.

SE BILDER AV ALLE BILENE SOM DELTOK!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...