Nordre Aker Budstikke

Norway Cup-fader'n fra Kjelsås

Nå om dagen er «julenisse» Fred Johnny Osther sin hovedhobby, men han klarer ikke å holde seg unna Norway Cup for det. Foto: Anders Auberg

Kjelsås-ildsjelen Fred Johnny Osther (67) måtte jobbe hardt for å få gehør for å starte Norway Cup. Fem år tok det å få gjennomslag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2008 kl 09:59

KJELSÅS: – Det var ikke alle i Bækkelaget som var like positive til å dra i gang en slik turnering. Så du kan si det var en trang fødsel, forteller den tidligere BSK-lederen.

Men i 1972 ble altså ideen til Fred Johnny Osther satt ut i livet, og Norway Cup var et faktum.

– Er du overrasket over hvor stort Norway Cup har blitt?

– Snarere tvert imot. Jeg har alltid visst at det skulle bli så stort. Og i starten ble jeg ledd av i BSK, men etter mitt syn kunne det vært enda større også, smiler ildsjelen.

Dugnadsånd

Osther har ikke lenger noe med gjennomføringen av turneringen å gjøre, men klarer ikke å holde seg unna Ekebergsletta i uke 31 av den grunn.

– Jeg må alltid opp å titte litt og kjenne på stemningen, sier Osther, som går under klengenavnet "Norway Cup-fader'n".


Han er ikke i tvil om at det er dugnadsånden og klubbfølelsen i Bækkelaget som har vært avgjørende for å gjøre drømmen om verdens største fotballturnering til virkelighet.

– Dugnadsånden har alltid vært stor i Bækkelaget, mener Osther.

Julenissehobby

Dugnadsånden har alltid vært stor hos Osther også.

– Det var et fritidsprosjekt å holde på med Norway Cup. Men det var jo moro, og vi sto på for klubben. Vi ønsket å generere penger til gruppene i BSK, forteller Osther.

Etter eventyret med Norway Cup, har pensjonisten Osther brukt sin tid på å holde liv i eventyrene for unger i hele landet.

– Hovedhobbyen min er å være julenisse. Jeg tar masse oppdrag i sesongen, men nå i juli skal jeg også på et nisseseminar i USA, forteller Osther ivrig.


– Jeg klarer ikke å holde meg unna vet du, smiler "Norway Cup-fader'n".

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...