Nordre Aker Budstikke

Nydalen høster medaljer på første NM-dag

Anne Margrethe Hausken Nordberg løp inn til gull i Bodø! Foto: HARALD ANDRESEN (ARKIVFOTO)

Anne Margrethe Hausken Nordberg og Anine Ahlsand har begge tatt gull i sine klasser på første dag av orienterings-NM. Elias Jonsson har fått bronse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2016 kl 17:35

BODØ/NYDALEN: NM i orientering løpes i Bodø og Fauske 8.-11. september. Og allerede på mesterskapets første dag har det blitt edelt metall til orienteringsløperne fra Nydalens Skiklub.

To gull og bronse

Torsdag tok Anne Margrethe Hausken Nordberg gull i langdistanse senior for kvinner, med tiden 01:03:08, nesten to minutter raskere enn Mari Fasting fra Halden SK på andreplass.

Nordberg tok forøvrig bronse i Langdistanse under orienterings-VM i Strømstad i august.

Nydalens Anine Ahlsand tok NM-gull i den eldste juniorklassen for kvinner, mens Elias Jonsson tok bronse i den yngste herreklassen.

Anine Ahlsand, her fra et tidligere løp. Foto: NYDALENS SKIKLUB


LES OGSÅ: Anine Ahlsand er dobbelt verdensmester

– I tillegg har vi vel ti blant de ti beste totaltsett i de ulike klassene, så laginnsatsen har vært veldig bra. Vi har løftet oss veldig fra tilsvarende distanse i fjor, sier Jon Iver Bakke, Nydalens SKs eliteleder på plass i Bodø, til Nordre Aker Budstikke.

Sterkere på mellomdistanse

Nå ser Nydalen-troppen frem til de neste distansene i mesterskapet.

– Alle gleder seg, sier Bakke.

– Er det håp om flere medaljer til Nydalen gjennom helgen?


– Vi skal ikke være noe dårligere på mellomdistanse enn langdistanse. Og tradisjonelt sett har vi vært bedre på mellomdistansene, så vi er optimistiske for det som kommer, sier Bakke.

LES OGSÅ: Nydalens Skiklub arrangerer lavterskelløp med «opp av sofaen-klasse» og øltelt – og vil ha med deg!

O-idrettens Holmenkollsøndag

NM ble innledet med langdistanse på torsdag, før det fredag er kvalifisering over mellomdistanse for seniorene.

Lørdag er det finaler på mellomdistanse for senior, samtidig som juniorene igjen trer inn i manesjen, og løper sin mellomdistanse – som altså går uten kvalifisering i forkant, skriver orientering.no.

Søndag avsluttes det hele med o-idrettens egen Holmenkollsøndag – NM-stafett.


Du kan følge resultatene fra NM live her, eller se mesterskapets nettsider.

Anne Margrethe Hausken Nordberg, her fotografert på Grefsen sammen med mannen Anders, tok gull i NM torsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

LES OGSÅ: Anne Margrethe Hausken Nordberg: Life begins at 40!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...