Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nydalen-suksess i verdens største orienteringsstafett

VANT: Nydalens Skiklubs ungdomslag med Lukas Liland, Ragne Wiklund, Ingvil Ahlsand og Elias Johnson sprang inn til seier i Ungdomsklassen i Tiomila lørdag. Foto: TERJE DENGERUD

Nydalens Skiklubs ungdomslag med Ragne Wiklund, Ingvil Ahlsand, Lukas Liland og Elias Johnson feide all motstand til side og sprang inn til seier i Ungdomsklassen i Tiomila ved Stockholm lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2015 kl 17:53

STOCKHOLM/NYDALEN: Ragne Wiklund åpnet ballet med solid løping på første etappe og vekslet til Ingvil Ahlsand som 77 av over 300 lag.

Løpssterke Ingvil Ahlsand gjorde en kjempeetappe og vekslet som nummer fire etter å ha tatt inn 2 minutter og 36 sekunder på teten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

44 sekunders ledelse ved siste veksling

Lukas Liland løp med stort press og var svært nervøs før start. Fossum – et annet av favorittlagene – og Nydalens var sammen og løp seg etter hvert helt opp i teten.

Etter en sterk avslutning der han rykket fra Fossum på de siste postene kunne Nydalen ved Lukas Liland veksle over til siste etappe med en ledelse på 44 sekunder.

Elias, en av Nordens beste 16-åringer, hadde tilstrekkelig luke slik at lagene bak ikke hadde synskontakt på de første postene.

– Jeg var veldig nervøs før start, men ble roligere med en gang jeg kom ut i skogen. Jeg hadde fokus på sikker orientering for å unngå bom, sier Elias i TV-intervjuene etter målgang.

LES OGSÅ: Sterkt møte på barnekreftavdelingen mellom Amalie (6) og russejenta Victoria (18): – Jeg vet jo godt hva det vil si å være syk

Ubegrunnet bekymring

Fossum som var nærmest ved veksling hadde problemer med tempoet til nydalsløperen, og røk i tillegg på en stor bom i siste halvdel av løypa.

– Jeg fikk en liten bom på en av de siste postene, og ble nervøs for at noen av lagene bak passerte meg i skogen, forteller Elias etter løpet.

Bekymringen var ubegrunnet, og ledelsen i mål ble til slutt på hele 6:24 til norske Konnerud IL.

Nydalens Skiklub har en stor ungdomsgruppe med løpere som både er løpssterke og gode teknisk. Klubbens ungdommer løper mange stafetter både i Norge, Sverige og Finland, og er som regel med i teten i Ungdomsklassene.

LES OGSÅ: Gøy med fotballcup på Korsvoll

TioMila er verden største orienteringsstafett, og har i år 70-årsjubileum. Stafetten er historisk, med en herrestafett over ti etapper med start lørdag kveld og målgang søndag morgen.

Med årene er det kommet til Dameklasse over fem etapper og Ungdomsklasse med fire etapper. Årets utgave samler 330 herrelag (ti etapper), 340 damelag (fem etapper) og 300 ungdomslag (fire etapper) i Skepptuna ved Arlanda.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...