Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nye Ullevaal klar for første finale

To nye etasjer har gitt rom for en rekke nye kontorer i svingen lengst mot vest. Disse har fått inngang via de to tårnene på utsiden. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Til helgen spilles den første cupfinalen på nye Ullevaal Stadion. Men i Nordre Akers storstue koker det året rundt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:10

ULLEVÅL: Til helgen vender alle Norges fotballøyne mot Ullevaal Stadion, når cupfinalen i fotball går av stabelen. Etter to år med anleggsarbeider, blir dette også første finale på et ferdig utbygd stadion. Når Molde og Odd møtes søndag, blir det dermed også med flere tilskuere enn på mange år, 27.500 i tallet.

- Cupfinalen er hyggelig. Det er alltid fullt og skikkelig trøkk på tribunen, sier Jan Halstensen, som er styreleder i Ullevaal Stadion AS.

Han ser frem til å oppleve den første cupfinalen på en ny nasjonalarena.

- Det var en krevende byggeprosess, ettersom vi måtte bygge på eksisterende bygningsmasse, mens det var full drift her. Men det er blitt et fantastisk flott anlegg, sier Halstensen.

Stolthet for nærmiljøet

Styrelederen mener Ullevaal Stadion er en stolthet for fotballen, og han håper det også kan være det samme for nærmiljøet.

- Fotballanlegget har jo vært her før mange av husene rundt ble bygget. Jeg håper Ullevaal er med på å skape en identitet og stolthet i området, sier Halstensen.

Landslagsstjernen Mats Møller Dæhli er oppvokst like ved. Da han var med på å vinne fjorårets cupfinale med Molde, fortalte han at det var en stor opplevelse å spille nettopp på Ullevaal.

- Jeg har gått og sett på dette stadionet hele livet, så i dag er første gang jeg har spilt på Ullevaal Stadion. Det var drømmen å få spille fotballkamp der som landslaget spilte, sa Dæhli til Nordre Aker Budstikke den gang.

Jan Halstensen setter pris på et slikt sitat.

- For fotballungdom skal det være en drøm å spille her, enten på landslaget eller i en cupfinale, sier han.

- Verdens største

Ullevaal stadion er imidlertid mer enn en fotballarena. Utbyggingen har i tillegg til en høyere tribune gitt plass til nye etasjer med kontorer og en stor vinduslosje inn mot banen i det ene hjørnet.

Ullevaal Panorama har plass til 500 gjester og er etter det Halstensen kjenner til verdens største losje med vinduer inn mot fotballbanen. Dette har på kort tid blitt et veldig populært konferanselokale.

- Jeg hadde gleden av å være til stede da KFUM arrangerte sitt jubileum der. Det er en flott klubb, som hadde et flott arrangement. Vi har fått mye god feedback på Ullevaal Panorama, sier styrelederen.

Les også: 13,5 millioner til rehabilitering av Ullevaal Stadion

Ferdig utbygd

Panoramalosjen er en del av Ullevaal Business Class, som ifølge Halstensen er Norges største konferansesenter på dagtid. I tillegg har flere kontorer gitt rom for at så godt som hele Norges idrettsadministrasjon nå er samlet på Ullevaal stadion. Anlegget omfatter på toppen av dette hotell og kjøpesenter i bygningene ved siden av selve stadionbygget.

Det er med andre ord hektisk aktivitet i området også når det ikke spilles fotball ute på det grønne gresset.

- På det meste kan det være 6-800 personer på kurs her daglig, og hele anlegget omfatter nærmere tusen arbeidsplasser, sier Jan Halstensen.

Søndag skal ekstra mange i sving, for å ta imot tusener av fotballsupportere. Nasjonalanlegget er klart til å fylles.

- Nå er Ullevaal Stadion ferdig. Alle utbyggingsplaner er fullført, slår Jan Halstensen fast.

Les også: LEDER: «Oslo blir betydelig mer fargerik siste helg i november»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...