Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Løper for livet i motbakkene

Hver fredag trener denne gjengen - fra hele Oslo - i Damefallet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Denne gjengen har treningen og en ting til felles, de driver alle med hjerterehabilitering.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2016 kl 09:45

NORDBERG/ULLEVÅL: Hver fredag klokken 09.00 møtes denne gjengen nederst i Damefallet på Nordberg. De driver med hjerte-rehabilitering. Alt i regi av NIMI, et offentlig tilbud fra Helse Sør Øst - deltagerene betaler kun egenandel.

Det er alltid to instruktører med på løpetreningene for å følge opp alle deltagere best mulig.

LES OGSÅ: Enda flere festivaldager på OverOslo.

Hjerteinfarkt, utblokking, klaffeoperasjon

– Treningen passer for deg som nylig har hatt hjerteinfarkt, vært til utblokking, gjennomgått bypass- og eller klaffeoperasjon eller vært til annen hjererelatert behandling, står det blant annet i NIMIs brosjyre; Hjerterehabilitering med offentlig avtale.

Fagansvarlig fysioterapeut Else Kari Nordli Scheele er godkjent spesialist i hjerte- og lungefysioterapi.

Leder for gruppa, Else Kari Nordli Scheele, er med på løpingen, Per Henry Christiansen i fint driv oppover bakkene - helt til høyre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Gruppetrening

– I tillegg til løpingen her fredager, er det også gruppetreninger to dager i uken etter den forskningsbaserte «Ullevålsmodellen». En time hver gang med intervalltrening til fengende musikk samt styrke- og bevegelighetstrening.

LES OGSÅ: Her er app-en som minner foreldrene om at unga skal på trening

Hun fortsetter.

– Trening er faktisk en like viktig del av behandlingen som medisiner etter en hjertehendelse. Hjerterehabiliteringen på NIMI har dokumentert meget god effekt på fysisk form og livskvalitet.

Hjertepasienter trener for lite

Nordli Scheele forteller at mange hjertepasienter trener for lite og belaster ikke hardt nok.

– Vi tilpasser treningen individuelt til hver og en av deltagerene. Før oppstart måler vi kondisjonsnivå, makspuls og treningssoner.

Fagansvarlig fysioterapeut Else Kari Nordli Scheele ved NIMI og Per Henry Christiansen, også høyrepolitiker og bydelsutvalgsleder i Nordre Aker. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

En av deltagerne - bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen (71) - er strålende fornøyd med treningsopplegget.

LES OGSÅ: Hett i terrassehuset!

Alvorlig syk

– Jeg ble alvorlig syk for ett år siden, men ble anbefalt av legene ved Ullevål Sykehus å starte trening igjen etter fire uker. NIMI ligger jo i nærheten av der jeg bor, så naturlig at det ble trening der, forteller Christiansen.

Som har trent jevnlig siden militærtjeneste på sekstitallet.

– Bedre systematikk

– Jeg trener her for å få bedre systematikk på treningen, spesielt balanse og stryke. Og det gir resultater føler jeg. Jeg har i hvert fall blitt sterkere. I tillegg driver jeg nå mer variert trening. Ikke bare kondis, men også styrke og balanse.

– Jeg ble testet på O2-opptak da jeg startet treningen der, og nå skal jeg snart testes igjen, forteller bydelsutvalgslederen i Nordre Aker.

Sosialt

Som i tillegg går på ski, sykler og løper litt på egenhånd også.

– Og så er det sosialt å trene med andre, jeg har jo blitt kjent med flere.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...