Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sier ja til rulleskiløyper i Marka

Regjeringen åpner for rulleskitrasé i Lillomarka arena. Foto: ILLUSTRASJON/ARKIVBILDE

I dag la Regjeringen ut melding om at den nå åpner for rulleskiløyper i blant annet Lillomarka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2015 kl 13:10

LILLOMARKA: Klima- og miljødepartementet åpner for rulleskiløyper i Marka i Lillomarka arena i Oslo og i Marikollen idrettspark i Rælingen.

Trening utenfor bilveiene

– Det er et stort behov for rulleskiløyper i disse områdene. Løypene vil blant annet være viktige for barn og ungdom, som får bedre muligheter til rulleskitrening utenfor trafikkerte bilveier, sier statssekretær Lars Andreas Lunde.

Det er lagt vekt på at bruk av de aktuelle områdene til rulleskiløyper ikke anses å være særlig negativt for friluftslivsinteresser eller naturopplevelser. Dette er de to andre formålene markaloven skal ivareta i tillegg til hensyn til idrett.

LES OGSÅ: Årets julegave til skifolket - her kommer Oslos kliss nye skiløyper

Huken

Løypa ved Lillomarka arena går ved siden av Huken pukkverk, mens løypa i Marikollen ligger ved siden av skistadion. Begge områdene er i randsonen av Marka og er av begrenset størrelse, går det frem av samme melding.

Departementet har tidligere sagt nei i flere saker, dette har vært saker hvor konfliktnivået med andre brukerinteresser har vært høyere.

Stortingsrepresentant Kristin Vinje (H) fra Korsvoll er veldig fornøyd.

LES OGSÅ: Nå er lysene tent rundt Sognsvann!

Randsonen

– Flott at det åpnes opp for å bruke området i randsonen av markagrensen til rulleskiløype. Det er massevis av skiglade barn og unge i Nordre Aker - og mange i Oslo som trener til for eksempel Birkebeinerløpet og andre skiarrangementer, sier Vinje.

Hun fortsetter:

– Langrennsinteressen i Oslo er økende, og rulleski er en naturlig del av skiidretten etterhvert. At det legges tilrette for fysisk aktivitet er viktig, vi må gjøre alt vi kan for å oppfordre barn og unge til fysisk aktivitet!

LES OGSÅ: De omstridte aktivitetssonene: En forutsetning for bruk, eller en trussel mot Oslomarka?

Ifølge den lokale stortingsrepresentanten, som legger til at hun selv er veldig glad i å gå på ski, men foreløpig ikke med hjul under.

Ingen planer i Linderudkollen

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om det nye skianlegget i Lillomarka og ved Linderudkollen. Det er et annet anlegg enn Lillomarka Arena.

Leder i Kjelsås Langrenn, Pål Jensen, sier idrettslaget er opptatt av sikkerheten for rulleskiløpere. Det nye anlegget er imidlertid ikke beregnet på rulleski.

– Annlegget i Linderudkollen er jo optimaltfor rulleski dersom det legges asfalt der, men i reguleringsvedtaket står det eksplisitt at det ikke skal være asfalt, sier han.

Han legger til at langrennsgruppa på sikt ser rulleskiløype i Linderudkollen som en god løsning.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...