Nordre Aker Budstikke

Snart åpner nye Korsvollbanen

Snart nytt kunstgress på Korsvollbanen, fra nylig befaring, fra venstre: Torstein Skjaker (Torstein Skjaker AS), Karin Hallen (Multiconsult AS), Svein Aasen (Multiconsult AS), Øivind Johansen (Bymiljøetaten), Johan Baade-Mathiesen (Korsvoll Fotball) Foto: PRIVAT

Å kunne holde kunstgressbanen åpen med undervarme hele året, betyr mye mer enn å slippe å måke. – Fotball er helårsidrett. Vi vil ha tilbud til barna så lenge som mulig - hele året, sier Johan Baade-Mathiesen i Korsvoll Fotball.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2015 kl 11:57

KORSVOLL:Forrige uke uke kom gladmeldingen om at den - gjennom mange år - planlagte Korsvollhallen, skal være en av de prioriterte tiltakene til det nye Byrådet.

Men det skjer ting på Korsvollbanen nå også. 5. november skal fotballbanen ha fått på nytt kunstgress, og klubben er ferdig med første varmefase av undervarmeprosjektet hvor banerørene er klare.

– Vi skal dermed i gang med neste fase som er energibrønner og varmesentral, forteller Johan Baade-Mathiesen

Les også: Det er i Maridalen det skjer Halloweenkvelden

Undervarmeprosjektet

Det er klubben som står for og betaler undervarme på anlegget. Dette finansieres dels gjennom støtte fra Spillemidler og ENOVA, men i hovedsak er det klubben som må stå for størsteparten av investeringen som foreløpig er estimert til drøyt tre millioner kroner, dels med egenkapital og dels med banklån.


– Foreløpig mål er å skaffe til veie 1/3 del i egenkapital og vi har foreløpig klart å skaffe rundt 700.000 kroner, som består av tilskudd fra lokale lag og foreninger, egne arrangementer som cup’er, nå nylig også et kjærkomment bidrag på 200.000,- fra Thonstiftelsen, forteller Baade-Mathiesen.

I tillegg til klubbens egen innsamling ved salg av andeler i prosjektet www.undervarme.no, hvor privatpersoner kan støtte prosjektet direkte.

– Vi trenger å skaffe tilveie sannsynligvis ytterligere en halv million til vårparten for å få finansiert ferdig fase 2. Så vi må selge mange flere andeler, inviterer Baade-Mathiesen.

Les også: 3.3 kilometer ny turvei fra Grinda til Sogn

Helårsidrett

Undervarme betyr at klubben i neste sesong kan tilby treningskapasitet til alle lag vinterstid.


– Fotball er blitt en helårsidrett. Har vi ikke mulighet til å tilby vintertrening på grunn av banemangel, skjer det at barn som ikke er med i andre idretter, ikke har noe tilbud vinterstid. Derfor også ekstra viktig for klubben å få varmen på plass - vi vil jo ha tilbud hele året, og holde på barn og unge lengst mulig i idretten, legger Baade-Mathiesen til.

Som også understreker flere fordeler med undervarme og helårsåpent kunstgress, blant annet mye mindre kjøring til og fra andre baner lenger unna.

Les også: Kommentar: Linderudkollen Langrenn: Et miljø- og klimavennlig næranlegg

– Med stor presisjon

Nylig var det befaring med blant annet Bymiljøetaten på banen.

– Sjefslandskapsarkitekt Øyvind Johansen har vært prosjektleder i Bymiljøetaten og har gjennomført prosjektet med stor presisjon, i henhold til fremdriftsplanen og ikke minst hensyntatt klubbens ønsker med utførelsen, legger Baade-Mathiesen til.


Han og klubben er veldig takknemlig for det gode samarbeidet med Bymiljøetaten.

– Det samme gjelder de som har utført arbeidet - det har vært høy kvalitet på alle nivåer, roser Baade-Mathiesen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...