Nordre Aker Budstikke

Stor suksess for Kolls skitrening i skoletiden

Suksess for Kolls tilbud i skoletiden - klubben trodde kanskje på 40 påmeldte - så ble det hele 90 tilsammen på Korsvoll og fra bildet Kringsjå skole. Foto: IRJA LINNERUD

Koll Langrenn tenkte 40 deltagere med i det nye skitilbudet i skoletiden. Men det kom hele 90 første- og andreklassinger som vil være med på treningen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2015 kl 15:10

KRINGSJÅ: På gressbanen nedenfor Kringsjå skole vrimler det av første og andreklassinger. De er klare for Ski-AKS. Et initiativ fra Koll IL og skigruppa, i samarbeid med aktivitetsskolen på Kringsjå skole.

Mange glade barn - alle i matchende refleksvester.

SE FLERE BILDER HER

– Det er veldig gøy å leke ute, selv om det er litt kaldt. For det gjør ingenting om det er kaldt, for vi har lue og varme klær, sier Emil (7)

Marte (7) er helt enig med Emil, og legger til at det aller morsomste med AKS - tidligere skolefritidsordningen SFO - er lekene.

Nye venner

– Vi leker blant annet hauk og due, doktorharn og terningleken, forteller Ylva (7).

Hun fortsetter.

– Det er bra at vi noen ganger blander første og andreklasse, for da blir vi kjent med nye folk og får nye venner. Spesielt siden vi også blir kjent med førsteklassingene.

Viktigst å ha det gøy

Så ikke noe å lure på at ingen snø ikke betyr morsom skitrening i skoletiden.


Leder for skiopplegget ved Kringsjå AKS, Sigmund Breivik, forteller at det aller viktigste er at barna har det gøy, og at interessen for ski blir enda større. Sigmund og de andre instruktørene har mange forskjellige leker og stafetter med barna.

Gleder seg til snø

Barna som er med på Ski-AKS gleder seg til det blir snø, og de kan ta frem skiene.

– De fleste av oss kan allerede stå litt på ski fra før av. Vi har det kjempegøy ute, det er alltid morsomt, sier Max (7).

SE FLERE BILDER HER

Etter at Koll Ski presenterte opplegget for AKS-lederne på Kringsjå skole og fikk det godkjent av skolen, tidligere i år, ble tilbudet i høst gitt til barn i første og andre klasse. Også samme tilbud til førsteklassingene på Korsvoll skole.

Første gang

– Det er ikke gitt lignende tilbud i området tidligere. Vi tror dette kan være med på å ikke minst rekruttere enda flere utøvere til skiidretten, sier langrennssjefen i Koll, Øyvind Bånerud.

Han fortsetter.

– Det er jo et veldig praktisk tilbud, både for barn og foreldre. De slipper jo å levere og hente barn på trening kveldstid.

Suksess

Som nevnt er tilbudet for første gang denne høsten.


– Det er en suksess, selv om det er barmarkstrening så langt. Nå venter vi selvfølgelig på snøen, så vi kan ta frem skiene. Vi håpet på 20 deltagere fra hver av skolene, men så endte vi på 40 fra Kringsjå og 50 fra Korsvoll! Vi har blitt oppfordret til å også gi tilbud til andreklassingene ved Korsvoll etter jul, forteller Bånerud.

Han legger til at det er byggeaktivitet på Kringsjå skole, og at sløyfene i Kringsjå Skianlegg måtte gjøres noe om.

– Takket være god dugnadsånd i Koll Ski fikk vi gjort dette forrige helg. Et godt samarbeid med Bymiljøetaten har gjort det mulig å tilby et flotte løypenett og skianlegg rett utenfor døra til Kringsjå skole.

Les mer om skianlegget på Kringsjå her.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post! http://nab.no/index.php?page=tjenester&sub=galleri&do=vis_galleri&GalleriID=1862

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...