Nordre Aker Budstikke

OL-deltager med favorittstempel i Nydalsløpet

600 deltok i fjor, hvor mange stiller til start i år? Foto: NYDALENS SKIKLUB

Torsdag er det klart for det tredje Nydalsløpet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2017 kl 16:13

NYDALEN: «For Nydalsentusiaster, av Nydalsentusiaster» er det 5 kilometer lange løpets motto. Nydalsløpet arrangeres av Nydalens Skiklub i samarbeid Nydalsbedrifter som Avantor, Statnett, Elkjøp, Sats Elixia og Egmont.

Løpsleder Håvard Haga fra arrangørklubbens Nydalens Skiklub tror på fler enn fjorårets 600 deltagere til start.

– Det blir i alle fall 500 deltakere, og så får vi se hvor mange som melder seg på nå rett før start, sier han.

Løpet går i Nydalen torsdag 24. august klokken 18. Påmeldingsfristen går ut onsdag klokken 23.59.

Lavterskel og barnevogn

Løpet markedsfører seg selv som et lavterskelløp og folkefest med senkede skuldre og har "Opp-av-sofaen"-klasse og nytt av året – en Barnevognklasse.


Like fullt er det et høyt nivå på mange av løperne i Aktiv-klassen.

I dameklassen er løpets klare favoritt en OL-deltager fra Rio de Janeiro i fjor – 3000 meter hinder-løperen Ingeborg Løvnes fra klubben Vidar.

Ingeborg har slitt med mye skader i 2017-sesongen, men vil bruke Nydalsløpet som gjennomkjøring og det vil sannsynligvis rekke til seier. Fjorårsvinneren og klubbvenninnen Tonje Gresslien stiller ikke opp til start på grunn av flytting samme dag.

Det er foreløpig mer åpent i herreklassen. Fjorårsvinneren, den britiske VM-løperen i orientering Alan Cherry fra arrangørsklubben Nydalens Skiklub, er i år plassert i rollen som løypesjef og stiller derfor ikke opp. Blant de påmeldte ser det foreløpig veldig åpent ut.

Fin tur i Nydalen og veldedighet

Løpet har klasser for Aktive, Mosjonister og Opp-av-sofaen-løpere. Løypa er cirka 5 kilometer, og slingrer seg på gangveier av grus og asfalt langs Akerselvas begge bredder både nordover og sørover fra Nydalens hjerte – Gullhaugs Torg.


Og ved siden av mosjon, kan deltakelse gi ørlite ekstra god samvittighet. 100 kroner av påmeldingsavgiften går til mat for skolebarn i Afrika.

Nydalsløpet har nemlig inngått et samarbeid med stiftelsen Sabona som driver grasrotprosjekter i Zimbabwe med fokus på hjelp til selvhjelp. Sabona jobber med helse, utdanning, jordbruk og entreprenørskap. Gjennom musikk og kulturarrangementer i Norge, og nå også gjennom Nydalsløpet, ønsker Sabona å engasjere givere.

– Forberedelsen går det bra med. Nydalsløpet er et løp som prøver å skape god atmosfære, og det føler jeg vi har fått til de siste årene. Jeg gleder meg til å være på arenaen og føle på stemningen, sier løpsleder Haga.

Mange nydalsbedrifter bruker Nydalsløpet som sosial happenig.

– De gjør en stor greie av det internt, og har bankett etterpå. Det er den profilen på løpet vi ønsker, sier Haga.

LES OGSÅ: Nydalsløpet 2016: Folkefest og hjemmeseier!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...