Nordre Aker Budstikke

På vei til VM - vil ha idretten inn i OL

VM: Nordre Aker guttene i U19 troppen født 96 eller tidligere). Fra v.: Bendik
Nordbrenden, Lasse Thorkildsen og Sigmund Karlseng. Alle fra Ullevål. Foto: Ullevål IL

Onsdag dro disse gutta fra Nordre Aker til Bandy-VM.- Tiden er overmoden for bandy i vinterlekene, ifølge Knut Audun Sørensen og Ullevål Bandy.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2015 kl 13:10

ULLEVÅL: Norges Bandyforbund sendte onsdag morgen to norske ungdomslandslag til VM U17 og U19.

Begge landslag har med flere gutter fra Nordre Aker, både fra Skeid og Ullevål. VM U17 for gutter arrangeres 22. - 25. januar – 25 januar, i Sarpsborg. VM U19 gutter i Vetlanda, Sverige.

Nordre Aker-gutter

Knut Audun Sørensen i Ullevål IL forteller at det i den norske U17 troppen, født 1998 eller tidligere, er hele seks spillere fra bydel Nordre Aker.

- Det er på høy tid at Skeid Bandy får kunstisflate på Nordre Åsen. Ikke desto mindre er det imponerende av Skeid å få frem U17 landslagspiller, som Sondre Høydahl,synes Sørensen.

Han forteller at på grunn av manglende is hjemme på Grefsen, spilte Sondre for Ullevål før han reiste til bandygymnas i Vänersborg i Sverige i høst. Også Ullevåls juniorlag har opprinnelige Skeid spillere i troppen på grunn av manglende is på Nordre Åsen.

Les også: Chicitas første bandykamp

Historikk

- Da 96 kullet spilte U17 VM 2013 i Krasnojarsk, Sibir, Russland tapte Norge bronsefinalen 3-1 mot Sverige. I nyere historie har Norges U17 bandylandslag tatt bronse i 2007, de som var født 1990, og i 2011 med 94 årskullet. Samme årskull tok sølv for U19 i European Tournament i 2011, oppsummerer Sørensen.

Han forteller at bandyfamilien vokser også på ungdomsnivå, med seks nasjoner i årets U17 VM; Estland, Ukraina, Finland, Sverige, Russland og Norge.

Bandyfamilien vokser

- Etter at Kina og Danmark nylig meldte seg inn i det Det internasjonale bandyforbundet (FIB) har FIB 32 medlemsnasjoner. I A VM stiller det 18 nasjoner. Troligvis er bandy internasjonalt blant de fem største vinteridretter målt etter antall utøvere, mener Sørensen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!


Han forteller videre at det i Norden og Russland lenge har vært den tredje
største vinteridrett.

- I Norden driver 10 % av alle vintersportsutøvere bandy og
ytterligere 56 % ishockey. Samlet sett er altså 2 av 3 utøvere i disse tvillingsidrettene.

- Bandy inn i OL

Sørensen mener tiden er overmoden for at også bandy blir en del av OL - vinterlekene.

- Bandy skiller seg ikke ut fra andre vinteridretter. Om de vinterolympiske leker skal speile internasjonal vinteridrett i oppslutning er tiden overmoden for bandy i vinterlekene, oppfordrer han.

Her kan du følge bandy VM U17


«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...