ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Pål Anders har gravd frem hoppbakken på Ullevålseter

Rallykjører Pål Anders Ullevålseter er klar for hopprenn på lørdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ja du leste riktig, og vert - og ikke minst skihopper - er rallykjører Pål Anders Ullevålseter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2019 kl 17:47

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ULLEVÅLSETER: – På 40-, 50- og 60-tallet ble det kjørt lastebillass med folk fra byen opp for å hoppe i bakken på Ullevålseter. Det var mye liv og røre der på kveldene. Det har vært stille i bakken der en stund nå. Så, derfor så jeg muligheten for å lage et lite hopp-show igjen, skriver rallkjøreren fra flotte Ullevålseter i Nordmarka, Pål Anders Ullevålseter, på egen blogg.

På vei opp bakken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Fattern hoppet med OL-fakkelen i Oslo i 1952, han var Norges beste juniorhopper på den tiden, men var for ung til å hoppe under OL. Han syns det er stas at det blir litt liv i bakken igjen, forteller Pål Anders videre, der han kjører oppover bakkene til nettopp Ullevålseter.

LES OGSÅ: Tar ingen snarveier på Ullevålseter!

Her hopper Reidar Otto Ullevålseter i Husebybakken med OL-fakkel i 1952. Foto: PRIVAT

ANNONSE

For det hele begynte denne torsdagen med at lokalavisa ringte initiativtageren, og lurte på om det var et par bilder av hoppbakken. Også gjerne av Pål Anders selv, for ryktene gikk jo at rallykjøreren også hadde tenkt til å stille på bommen.

Men nei, bilder det hadde han ikke.

– Men hvor er du nå? Så kommer jeg og henter deg, så tar vi noen bilder om en halvtime?

Julie og Christian var to av mange som tok turen opp til Ullevålseter torsdag ettermiddag. De syntes det hørtes veldig gøy ut, med hopprenn på Ullevålseter til lørdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det går unna i svingene med en tidligere verdensmester i rally, så som sagt så gjort. Og vips var lokalavisa på plass på Ullevålseter, torsdag ettermiddag. Og vips hadde rallykjøreren fått på seg både hoppsko og gravd frem hoppskia. For det er ikke bare faren som er tidligere hopper, Pål Anders har også noen hopp på samvittigheten fra ung alder.

ANNONSE

Pyntet med norske flagg ligger bakken der klar - bare å møte opp på lørdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– He, he, ja med jeg har jo ikke vært noen aktiv hopper. Men jammen skal jeg prøve å slå fatterns rekord i bakken her, 35,5 meter.

Opp til topps og så setter rallykjøreren utfor. I fin stil - kanskje opp mot 18, 18, 18, 19 og 19? Men de gamle er eldst, og sønnen har nok flere meter igjen skal han sette ny bakkerekort på Ullevålseter på lørdag.

Pål Anders teste løypa.

Hoppsjefen sjøl, Reidar Otto Ullevålseter, tidligere hopper i Koll IL, skal selvfølgelig være på plass lørdag.

ANNONSE

– Det blir moro, og veldig hyggelig at Pål Anders arrangerer hopprenn her igjen, forteller den tidligere hopperen og sammen med kona Gerd vertsskap ved Ullevålseter.

Og han har en aldri så liten kongelig historie å fortelle om.

– Jeg har jo trent kongen i hopp, eller han var jo kronprins dengangen, Harald. Han ble kjørt opp her i kongebilen, så holdt vi på i bakken her, mimrer faren.

Pål Anders har også plukket frem de gamle hoppskiene til faren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hoppbakken rett ovenfor markastua er gravd frem, og ifølge Pål Anders ble det noen gode treningsøkter underveis i gjenopplivingen. Selve bakken er 35 meter, og det blir god fart ned unnarennet.

ANNONSE

Men hvor mange tør å hoppe?

– Det lurer jeg på også - bare å møte opp på alle slags ski, hoppski, slalomski og bortoverski. Gratis påmelding her på sletta lørdag. Man kan komme litt tidlig og øve seg på hoppingen, selve rennet begynner klokken 13.00.

Ryktene går om at det kanskje kommer flere rallykjørere og hopper på lørdag, kanskje noen proffe hoppere også? Og noen til...

Pål Anders fortsetter.

– Men det blir jo mye mer her enn bare hopping. Speaker, musikk, øl-telt, grilling, bål og selvfølgelig god stemning, frister rallykjøreren, verten og ikke minst skihopperen.

Pål Anders og faren Reidar Otto (83) på Ullevålseter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE