Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Pernille (13) løp inn til Birken-seier

VANT: Pernille Karlsen Antonsen feide i helgen inn til seier i Ungdomsbirken, klasse 13 år. Foto: PRIVAT

13-åringen fra SK Vidar og Brekke synes det er bare moro å løpe, og hun løper fort. I helgen gjentok hun fjorårssuksessen, og vant 13-års klassen i Birken. Oda Scheele fra Koll IL ble nummer tre i samme klasse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2015 kl 22:20

KJELSÅS/BREKKE: Og som oppvarming til Birken deltok også Pernille i Tyrvinglekene fredag - på Nadderud. Da vant hun 600 meter i 14-årsklassen. Det er ett år opp for det 13-års gamle løpertalentet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

- Jeg hadde egentlig lagt opp Birkenløpet i forhold til en annen jente jeg kjenner, og som egentlig skulle delta. Men så kunne ikke hun delta likevel, og planen min om å henge meg på henne var jo ikke noen plan lenger, forteller Pernille Karlsen Antonsen til Nordre Aker Budstikke, om Ungdomsbirken-løpet på 4.5 kilometer lørdag, som også vant 12-årsklassen i fjorårets Ungdomsbirken.

Les også: Byråden la asfaltplanene fra Kjelsås til Nydalen i grus

Tidlig i tet

Pernille fortsetter.

- Så da var det bare å løpe det jeg kunne fra start. Jeg tok tidlig teten, jeg liker å ligge først. Og der ble jeg liggende, og det holdt helt inn. Jeg løp det jeg orket, og var ganske sliten da jeg kom i mål, forteller løpertalentet fra Brekke og Kjelsås.

Hele ett minutt og 19 sekunder foran nummer to i samme klasse.

Premien var et par flotte nye joggesko.

Nummer tre i samme klasse ble også en jente fra bydelen, Oda Scheele fra Koll IL.

Til daglig trener Pernille i SK Vidar.

Les også: Nydalen ble landets beste klubb

Moro å løpe

- Det er en fin klubb å være med i, jeg har også fått flere nye venner gjennom klubben. Grunnen til at jeg startet i Vidar, er fordi jeg ville spesialisere meg innen løping. Det er jo løping jeg synes er moro, forteller hun.

Pernille går ellers på Korsvoll Skole, og trener rundt fem ganger i uka.

- Jeg går også på langrenn om vinteren, for Koll. Tidligere drev jeg også med fotball, men det ble etter hvert for mye med alle tre tingene.

Slang seg med

Det var for to år siden at Pernille oppdaget at hun faktisk var ganske så god til å løpe.

- Venninnen min skulle delta på en 600-meter, og jeg ble med fordi hun var med. Det gikk veldig bra, jeg kom på andre plass. Så da fortsatte jeg med løping. Det er lengre løp som gjelder for meg, og jeg satser videre fremover, forteller hun.

Og søndag er hviledag.

- I hvert fall denne søndagen, sier Pernille.

Koll IL markerte seg virkelig i Ungdomsbirken. Olaf Talmo fra Korsvoll og samme klubb vant 14-årsklassen for gutter. I jenter 12-årsklassen kom også annen Koll-jente på pallen, Nora Sødal Raastad fra Gaustad tok andreplassen i den klassen.

Se flere resultater fra helgens Birken i alle klasser her.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...